Vozil pijan, uporabljal modre rotacijske luči in se predstavljal za uradno osebo

0

Policisti policijske postaje Ravne na Koroškem so v nedeljo obravnavali 30-letnega občana, ki je vozil pijan, med vožnjo je uporabljal modre rotacijske luči in se v gostinskem lokalu izdajal za uradno osebo. Ravnanje se mu bo poznalo v denarnici; samo zaradi izdajanja za uradno osebo mu grozi denarna kazen oz. zapor do enega leta.

Ravenski policisti so 30-letnika zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Preizkus z alkotestom je namreč pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola ali povedano drugače, v krvi je imel nekaj več kot 1,3 promila alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog, grozi mu 18 kazenskih točk in 1200 evrov globe.

Policisti so v postopku ugotovili tudi, da se je 30-letni Korošec pred tem pred gostinski lokal na Ravnah na Koroškem pripeljal z vklopljenimi modrimi utripajočimi lučmi, v lokalu pa je od zaposlene zahteval osebne podatke in grozil z izrekanjem glob.

Zaradi neupravičene uporabe rotacijskih luči so mu začasno odvzeli registrske tablice. Ker se je izdajal za uradno osebo, pa ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo. Zaradi tega mu grozi denarna kazen oz. zapor do enega leta, so danes sporočili iz Policijske uprave Celje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen