Upravna enota Koper: Bivanjska hiška poslanca Branka Simonoviča v Semedeli pri Kopru je črna gradnja in ne bo legalizirana!

5

Upravna enota Koper je zavrnila vlogo poslanca DeSUS Branka Simonoviča za legalizacijo njegovega objekta na kmetijskem zemljišču v Semedeli pri Kopru, poroča RTV Slovenija. Prvotno kmečko lopo je poslanec namreč sproti in brez dovoljenj dograjeval, objekt, čeprav tega ne bi smel, pa uporablja tudi za bivanje, navaja spletni portal MMC.

Bivanjska hiška Simonoviča, ki bi morala biti samo skromna lopa za kmetijsko orodje in pridelke, ostaja črna gradnja, je navedeno v zavrnilni odločbi koprske upravne enote, ki so jo pridobili na RTV Slovenija. Poslanec stranke DeSUS si sicer želi pridobiti dovoljenje, da bi objekt daljšega obstoja tako legaliziral kot pomožni objekt, ki se uporablja za bivanje.

Simonovič je poskušal dokazati, da spornemu objektu od 1. januarja 1998 ni nič prizidal in je samo postavil ločene enostavne objekte, ki ne potrebujejo dovoljenj. A so na koprski upravni enoti na podlagi letalskih posnetkov ugotovili, da je zavajal, pojasnjujejo na RTV Slovenija. “Dejstvo je, da se je predmetni objekt po letu 1998 večkrat prizidal in rekonstruiral, zato danes ne obstaja v enakem obsegu kot leta 1997. Prav tako je bila namembnost objekta kmetijska-nestanovanjska, danes pa je objekt namenjen bivanju,” razloge za zavrnitev legalizacije razlaga upravna enota v omenjeni odločbi.

Poslanec je poskušal dokazati tudi, da v objektu ne prebiva, čemur pa so nasprotovale celo priče, ki jih je predlagal sam, še navaja RTV Slovenija. “Izjavi prič, da se je objekt uporabljal za bivanje, ne sovpadata z izjavami samega investitorja, ki je leta 2018 pri dopolnitvi vloge za rekonstrukcijo navajal, da gre za pomožni kmetijski objekt in nadstrešek, namenjen spravilu kmetijskih priključkov,” ugotovitve koprske upravne enote navaja portal MMC.

Simonovič je za v SMS sporočilu za RTV Slovenija sicer zatrdil, da postopek formalno pravno še ni zaključen. Kot so zapisali na RTV Slovenija, je iz SMS sporočila mogoče razbrati, da se je Simonovič na sklep koprske upravne enote pritožil ministrstvu za okolje.

Št. komentarjev: 5
 1. robert pravi

  Malega kvargla so po prstih. Če bi bolj rušil Pivčevo, bi mu legalizirali tole črnogradnjo, sedaj pa ga bodo pribijali na pranger.

 2. konrad pravi

  Tega tipa po naslednjih volitvah ne bo več nikjer!

 3. raft pravi

  Vse čefu-rčine deportirati.

 4. mirror pravi

  Bravo UE Koper.

 5. Viktorh pravi

  Takšni so levičarji, ker še vedno mislijo, da je še vedno čas po II. SV

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen