Oktobrski teden restavracij: Vrhunska kulinarika, ki ni nujno vedno draga

0

Tudi jeseni bodo kulinarični navdušenci lahko uživali v tednu restavracij. Ta bo potekal od 9. do 18. oktobra v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah; sedem jih bo tokrat sodelovalo prvič. Organizatorji pričakujejo, da bodo letos v dveh akcijah prvič pritegnili več kot 100.000 gostov.

V spomladanskem tednu restavracij, ki ga je karantena zaradi novega koronavirusa z začetka prestavila na konec pomladi, je bilo število gostov rekordno in je prvič doseglo številko 50.000. “Ker pa je jesenska akcija vedno še bolj množična, lahko v letu 2020 pričakujemo novi rekord obiskanosti Tedna restavracij – več kot 100.000 gostov,” so ob napovedi datuma jesenske akcije izpostavili organizatorji, podjetje Vivi.

“Čeprav so omejitveni ukrepi zmanjšali število miz in stolov v gostinskih lokalih, to ni zmanjšalo skupnega števila obiskovalcev spomladanskega tedna restavracij. V teh letih so namreč gostje … spoznali, da se dobro ne je le v restavracijah z zvezdicami, kapami in srčki, temveč v vseh restavracijah, ki sodelujejo v najbolj okusnem tednu leta,” so podčrtali.

Osnovna cena menija tudi v jesenskem tednu restavracij ostaja 19 evrov, v najbolje ocenjenih restavracijah pa bo, tako kot spomladi, lahko znašala 25 evrov. Organizatorji so ponosni, da je med sodelujočimi restavracijami 30 takih, ki so si prostor izborili tudi v slovenski izdaji Michelinovega vodnika.

“Ni treba izbirati, temveč le izbrati. Teden restavracij je že izbor najboljših, zato se je treba odločiti le, katere boste obiskali tokrat,” je poudaril selektor tedna restavracij Uroš Mencinger.

V tednu restavracij sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno – spomladi in jeseni – v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen