Izrael napadel cilje Hamasa na območju Gaze

0

Izrael je danes napadel vojaške cilje palestinskega gibanja Hamas na območju Gaze, je sporočila izraelska vojska. S tem se je Izrael odzval na rakete, ki so ponoči, ko je v Washingtonu potekala slovesnost ob podpisu sporazuma o normalizaciji odnosov med Izraelom ter Združenimi arabskimi emirati in Bahrajnom, priletele z območja Gaze.

“Prizadetih je bilo približno deset terorističnih ciljev, med cilji napada pa je bila tovarna za proizvodnjo orožja in eksplozivov ter vojaška zgradba, ki jo je teroristična organizacija Hamas uporabljala za usposabljanje in poskuse izstrelitev raket,” je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočila izraelska vojska.

Izraelska zračna obramba je ponoči prestregla osem raket, izstreljenih z območja Gaze. Odgovornosti za raketiranje, v katerem sta bili ranjeni dve osebi, ni prevzela nobena skupina, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pa naj bi jih Palestinci izstrelili v znak protesta ob podpisu omenjenega sporazuma.

V mestih na Zahodnem bregu in na območju Gaze je na stotine Palestincev protestiralo proti podpisu sporazuma. Protestniki so dvigali palestinske zastave in transparente z napisi “ne normalizaciji z okupacijo”.

Pod pokroviteljstvom ameriškega predsednika Donalda Trumpa je premier Izraela Benjamin Netanjahu v Beli hiši z zunanjima ministroma Bahrajna in Združenih arabskih emiratov v torek podpisal sporazum o normalizaciji odnosov. Sporazum so poimenovali po očaku Abrahamu, ki ga častijo vse tri glavne vere na Bližnjem vzhodu. Netanjahu je podpis označil za zgodovinsko prelomnico, zunanji minister Bahrajna Abdulatif al Zajani pa za pomemben prvi korak do miru med Izraelci in Palestinci.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen