Hojs napovedal, da bo o svojem položaju po interpelaciji ponovno pogovoril s predsednikom vlade

1

Spomnimo, da je minister za notranje zadeve pred časom poslal predsedniku vlade svojo odstopno izjavo. Ob tem je izjavil, da bo delo ministra nadaljeval do seznanitve Državnega zbora z njegovim odstopom. Kot vemo, PV ni seznanil DZ, da je sprejel njegov odstop, zato minister ostaja in do zdaj še naprej opravlja svoje delo.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v izjavi ob robu seje DZ napovedal, da se bo po današnji interpelaciji, če bo prejel podporo, o svojem položaju ponovno pogovoril s predsednikom vlade Janezom Janšo. “To je edina oportuna stvar, ki jo lahko trenutno naredim,” je ocenil.

Hojs je spomnil, da ni vse odvisno od njega, ampak je ministrska funkcija v pretežni meri odvisna od predsednika vlade.

Notranji minister se na zahtevo LMŠ, SD, Levice in SAB danes zagovarja pred DZ. Glavni očitek se nanaša na odpravo prepovedi koncerta pevca Marka Perkovića Thompsona, a je opozicija temu pristavila še druge očitke. Razprava se bo verjetno zavlekla pozno v noč.

Hojs je sicer po že vloženi interpelaciji premierju Janši konec junija poslal odstopno izjavo po hišnih preiskavah glede nabav medicinske in zaščitne opreme. A Janša o odstopu ni obvestil DZ. Pozneje je pojasnil, da je Hojsa prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli, dokler ne bo nove rešitve.

“Povedal sem mu, da bom ostal do interpelacije, kaj bo potem, pa se bomo pogovarjali po interpelaciji,” je pred nekaj dnevi povedal minister. S tem je odprl vrata ugibanjem o negotovosti svojega položaja tudi po današnjem glasovanju, ki bo po pričakovanjih njemu v prid.

Danes je napovedal, da bo po interpelaciji, če bo prejel podporo, s premierjem ponovno opravil razgovor.

Komentiral pa je tudi interpelacijo ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec, ki jo je napovedala LMŠ. Vložila jo bo v ponedeljek, podporo pa so že napovedale tudi opozicijske SD, Levica in SAB. Temu se utegne pridružiti tudi DeSUS, ki zaradi strankarskih razmer svoje nekdanje predsednice ne vidi več niti na ministrskem položaju.

Po Hojsovem mnenju gre za “obupne poskuse popolnoma razštelane opozicije, ki želi na vsak način zgolj razsuti vlado”. “Ne gre za to, kaj kdo od ministrov dela zakonito ali nezakonito, ampak je edini njihov cilj trenutno to, da se spodkoplje vlada,” je prepričan.

Glede ministričinega dela pa po njegovem mnenju več povedo rezultati kot on. Kot sliši od zaposlenih na ministrstvu za kmetijstvo, pa tudi glede na sodelovanje v vladi, delo po njegovih ocenah opravlja zelo dobro.

Število komentarjev: 1
  1. Johan pravi

    Pa ja ne bo še ” enkrat nepreklicno odstopil” Cirkus!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen