Drevi TV soočenje predsedniških kandidatov ZDA Trumpa in Bidna

0

Predsedniška kandidata Donald Trump in Joe Biden se bosta drevi po krajevnem času oziroma v sredo zjutraj po srednjeevropskem v Clevelandu spopadla na prvem od treh televizijskih soočenj pred volitvami 3. novembra. Soočenja bodo zadnja priložnost za republikanca Trumpa, da zmanjša zaostanek v anketah za Bidnom.

Soočenje v Clevelandu bo vodil Chris Wallace s televizije Fox News, ki bo zastavljal vprašanja. Wallace je za soočenje pripravil teme, kot so vrhovno sodišče, novi koronavirus, gospodarstvo, nasilje, integriteta volitev in dosežki obeh kandidatov.

Gre za teme, ki prevladujejo v nacionalni debati pred volitvami, Biden pa bo tudi brez Wallaca najverjetneje skušal vključiti še Trumpove davke, potem ko je New York Times objavil, da je samorazglašeni milijarder leta 2016 in 2017 plačal le po 750 dolarjev dohodnine.

Za Trumpovim in Bidnovim prvim soočenjem bo 7. oktobra na vrsti prvo in edino soočenje podpredsedniških kandidatov republikanca Mika Pencea in demokratke Kamale Harris, ki ga bo v Salt Lake Cityju vodila Susan Page iz časopisa USA Today.

Naslednje soočenje predsedniških kandidatov bo 15. oktobra v Miamiju, vodil pa ga bo Steve Scully s kongresne televizije C-SPAN. Tam bodo vprašanja lahko zastavljali tudi redki doslej neopredeljeni volivci.

Zadnje soočenje 22. oktobra v Nashvillu pa bo vodila Kristen Welker s televizije NBC. Format bo soroden prvemu soočenju.

Demokrati so pred soočenjem zaskrbljeni, ker lahko slaba Bidnova predstava pripelje do preobrata. Zaskrbljeni so tudi republikanci, ker se Trump na soočenja ne pripravlja.

Televizijska soočenja so bila doslej v predsedniških kampanjah ZDA pomembna za neodločene volivce, ki pa jih je tokrat izjemno malo. Praktično od novembra 2016 naprej je jasno, da bodo volitve referendum o Trumpu.

Biden zanesljivo vodi v anketah, čeprav ni nikjer videti pretiranega navdušenja zanj, Trumpova baza pa je še trdneje na njegovi strani kot pred štirimi leti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen