Conde Nast Traveler kot najboljšo počitniško destinacijo za leto 2021 izbral Slovenijo

0

Ameriški spletni portal Conde Nast Traveler je na lestvici najboljših počitniških destinacij za leto 2021 na prvo mesto uvrstil Slovenijo. Država med Italijo in Hrvaško postreže z restavracijami z Michelinovimi zvezdicami in odličnim vinom, turiste pa prevzame s turkiznimi rekami, jezeri in zasneženimi gorskimi vrhovi, so zapisali.

Najbolj poznano turistično destinacijo v Sloveniji – Blejsko jezero – so opisali kot najbolj mirno med bolj poznanimi jezeri v Evropi. “Vendar vsaj za zdaj ostaja blaženo neobremenjeno, z veliko odprtega prostora in čistim zrakom,” so navedli.

V Sloveniji so izpostavili še kulinariko in vino ter prejemnike Michelinovih zvezdic, predvsem Hišo Franko in kuharsko mojstrico Ano Roš, pa tudi restavracij Strelec na Ljubljanskem gradu.

Sloveniji na lestvici sledijo angleški Yorkshire, portugalski Melides, Združeni Arabski emirati in Kanarski otoki. “Morda ste v letu 2020 načrtovali veliko in razkošno potovanje. Vendar pa je leto 2020 vse spremenilo,” so zapisali na portalu.

Zaradi pandemije coivda-19 bomo morda v prihodnje nekoliko bolj cenili male stvari, ki jih prinašajo potovanja, bolj raziskovali lokalno kulinariko in doslej še neznane kraje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen