Začetek republikanske konvencije za potrditev nove Trumpove kandidature

0

Potem ko so demokrati minuli teden na nacionalni konvenciji potrdili predsedniško kandidaturo Josepha Bidna, s svojo konvencijo danes začenjajo tudi republikanci, ki bodo potrdili kandidaturo Donalda Trumpa za nov štiriletni predsedniški mandat.

Demokratska konvencija je tehnično potekala v Milwaukeeju, vendar zaradi pandemije novega koronavirusa dejansko virtualno, podobno pa bo tudi z republikanci, čeprav ne povsem. Biden je v času konvencije ostal v Delawaru, Trump pa namerava danes obiskati prizorišče v Charlottu v Severni Karolini, govor, s katerim bo uradno sprejel nominacijo, pa bo imel v četrtek kar izpred Bele hiše.

Organizatorji republikanske konvencije imajo načrt, kako naj bi vse skupaj potekalo, vendar morajo računati na nepredvidljivi dejavnik Trumpa. Za zdaj naj bi bilo jasno to, da se namerava vklopiti v dogajanje vsak dan konvencije, ne ve pa se še, ali bo to počel v živo ali na daljavo. Prvi dan naj bi ga spremljala hči in svetovalka Ivanka Trump.

Glavna tema konvencije bo Čaščenje velike ameriške zgodbe, ki bo po dnevih razdeljena v Deželo obljube, v torek bo naslov Dežela priložnosti, v sredo Dežela herojev in v četrtek Dežela veličine. Tako kot pri demokratih Biden, pa bo v ospredju pozornosti pri republikancih seveda Trump, čigar kandidaturo bodo potrdili danes. Po napovedih organizatorjev bo to storilo okrog 300 delegatov, ki se bodo zbrali v živo v Charlottu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen