V Madridu protesti proti obveznemu nošenju mask

0

V središču španske prestolnice Madrid se je v nedeljo zbralo več sto ljudi, ki so protestirali proti obveznemu nošenju mask in drugim omejitvam, ki jih je španska vlada uvedla v prizadevanjih za omejitev širjenja novega koronavirusa.

Množica se je zbrala pod ogromno špansko zastavo na trgu Plaza Colon, protestniki pa so nasprotovanje nošenju mask izražali z glasnim vzklikanjem in plakati, na katerih je med drugim pisalo “Virus ne obstaja”, “Maske ubijajo” in “Ne bojimo se”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

K protestom so prek družbenih omrežij pozvali po tem, ko je španska vlada prejšnji teden napovedala nove omejitve za preprečitev širjenja virusa, vključno z zaprtjem diskotek in prepovedjo kajenja na javnih površinah.

Protesti so privabili številne udeležence, vključno s teoretiki zarote, libertarci in nasprotniki cepljenja, poroča AFP. “Silijo nas, da nosimo maske. Želijo, da ostanemo doma praktično zaprti. (…) Vse je laž,” je dejala ena od udeleženk protesta Pilar Martin, ki je prepričana, da vlade po svetu sprejemajo ukrepe, ker želijo omejiti svobodo ljudi.

Številni protestniki niso nosili mask, čeprav so te po vsej Španiji, kjer število novih okužb znova narašča, obvezne. V Španiji, kjer so od 14. marca do 21. junija veljale izredne razmere in strogi omejitveni ukrepi, je zaradi covida-19 doslej umrlo skoraj 29.000 ljudi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen