Trump poziva privržence k bojkotu Goodyeara, ki dovoljuje podporo LGTB in BLM, njegove kape pa je prepovedal

0

Ameriški predsednik Donald Trump je danes pozval svoje privržence, naj bojkotirajo proizvajalca avtomobilskih pnevmatik Goodyear, ker je vodstvo podjetja zaposlenim prepovedalo nošenje kap s Trumpovim geslom Naredimo Ameriko spet veliko (MAGA).

“Ne kupujte pnevmatik Goodyeara – naznanili so prepoved MAGA kap. Kupite boljše gume za manj denarja,” je tvitnil Trump, ki danes na urniku nima potovanj in ostaja v Beli hiši. Trump je v tvitu dodal, da je prepoved dejanje radikalnih demokratov in zagrozil, da lahko to igro igrata dva in da morajo njegovi podporniki začeti igro.

“Zaposlenim dovoljujemo izražanje podpore glede rasne pravičnosti in drugih vprašanj enakopravnosti, a smo jih prosili, naj se vzdržijo izražanja podpore političnim kampanjam kandidatov ali strank in drugih oblik podpore vprašanjem, ki ne zadevajo enakopravnosti,” so v odzivu sporočili iz podjetja.

Na politiko podjetja so se nemudoma pritožili Trumpovi podporniki med zaposlenimi, ki so javno objavili primere z zadnjega tečaja spoštovanja raznolikosti v Kansasu, ki kažejo kaj je dovoljeno in kaj ni.

Dovoljena so na primer gesla Črna življenja štejejo in gesla v podporo homoseksualcem, niso pa dovoljena gesla kot je MAGA in druga politična gesla, prav tako pa menda tudi ne geslo Modra življenja štejejo, ki je izraz podpore policistom kot odgovor na geslo Črna življenja štejejo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen