[ŠKANDAL] Sodnik Radonjić po volji predsednika vrhovnega sodišča Đorđevića od jutri ne sme več v službo, ker se v sojenju ni podredil navodilom globoke države!?

8

Podpredsednik vrhovnega sodišča Đorđević suspendiral sodnika Radonjića; Radonjić: Vse to je posledica sojenja v zadevi Novič, ki ni potekalo po njihovih željah!

»Od danes dalje je pokončni sodnik Radonjić v suspenzu – do končne odločitve v “disciplinskem” postopku. Odločbo je podpisal podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević. #GlobokaDržava torej proti ZR trenutno vodi 1:0. A počakajmo na končni rezultat! #ZvjezdanDržiSe,« se je glasil tvit poslanca Dejana Kaloha, ki je prvi objavil to, kar je sodnik Radonjić osebno pričakoval nekoliko prej.

Sodnik Zvjezdan Radonjić je kot odziv na odločbo o njegovem suspenzu za Demokracijo povedal sledeče: »Dne, 12.8., sem prejel odločbo o suspenzu s strani Vrhovnega sodišča Slovenije, podpisnik je Miodrag Đorđević, s tem, da se mi dne 13.8. suspenz uveljavi. Izrečeni so mi tudi ukrepi prepovedi prihajanja na sodišče in vsi drugi restriktivni ukrepi. S tem so se potrdile vse moje dosedanje navedbe, ki sem jih podal v javnosti. Vsemu temu, posledicam, ki sem jih razlagal v prejšnji številki Demokracije, zdaj lahko dodamo še ta suspenz. Osebno sem ga pričakoval nekoliko prej, tako da osebno nisem popolnoma nič presenečen, moram pa popraviti zaključek, ki sem ga podal, ćeš da gre tukaj za zaščito nekih 50, 60 let starih interesov, ki bi naj potekali po metodi komunističnega dela. Zdaj to popravljam: to bolj spominja na kameno dobo, se pravi na čase bistveno prej, ko se je uveljavila ta ideja. Ti ljudje preprosto živijo v kameni dobi.Popolnoma so prepričani v lastno vsemogočnost, da jim nihče ne more nič.

Suspenz se uvaja ravno zaradi tega, ker potekajo disciplinski postopki. Ti potekajo že dve leti, ampak je suspenz prišel z nekoliko zamude. Seveda je vse to posledica sojenja v zadevi Novič, ki ni potekalo po njihovih željah, kjer je bilo potrebno obsoditi popolnoma nedolžno osebo, da bi se zaščitili njihovi delodajalci. Pričakujem, da bo suspenz trajal vsaj do moje odločitve, da dne, 31.3.2021, zapustim sodniške vrste. Če bi prebrali sodno izvedensko mnenje, bi na strani 13, 14 ugotovili, da v osnovi sploh nisem sposoben sodelovanja v disciplinskem postopku, razen da se mi postavi zagovornika po uradni dolžnosti, brez katerega ne morem sodelovati. Ampak mi uradni zagovornik po uradni dolžnosti še vedno ni bil postavljen in zdaj čakam to odločbo. Potem mora zagovornik preštudirati spise, potem bo verjetno uveljavljal izločitev predsednika senata in disciplinskega tožilca, nakar bo vse lahko šele steklo, ko bo vse to prepozno. Zaradi tega je suspenz tudi nesmiseln.

V osnovi nimam nobenih težav z njim, kajti, kljub temu, da bom dobil le 60-odstotkov plače, lahko v tem času opravljam neke druge dejavnosti in priprave na nov poklic. Posebej se mi je v oči zataknilo, da njih motijo javna pisma, se pravi, kar je objavljeno v časopisu Demokracija in drugih podobnih časopisih, ni jih pa zmotilo, kar je objavljeno v časopisih Dnevnik, Mladina in Večer. Tam ni nihče v nikakršnih postopkih – tudi predsednik okrožnega sodišča Marjan Pogačnik in nekateri sodniki, ki so nenehno sprejemali njihove novinarje in jim dajali sveže podatke, na podlagi katerih sem bil večkrat opljuvan; seveda to ni za uvedbo nobenega postopka. Namreč, sodni vrh še vedno izrazito zastopa samo leve pozicije, medem ko, za vse kar je povedano in objavljeno na desni strani, zahteva uvedbo disciplinskih postopkov in suspenze. Se pravi, to so sužnji neke doktrine, katere se ne bodo nikoli znebili.

Navedel bi še en citat iz odločbe o suspenzu, ki se mi zdi še posebej zanimiv, in sicer ”kršitev sodniške dolžnosti je povezana tudi v tem, da sem poklicno diskreditiral predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani Marjana Pogačnika in pomembne institucije sodnega sistema”. Tako so oni še pred uvedbo disciplinskega postopka, v katerem naj bi se to šele ugotavljalo, odločili, da sem že diskreditiral te ljudi, torej so že razsodili v tej zadevi oziroma je Miodrag Đorđević že razsodil, kako se bo končal disciplinski postopek čez leto ali dve. Sicer bi izbrali neko drugo obliko izražanja, na primer, da  naj bi osebno diskreditiral, da sem verjetno ali mogoče osebno diskreditiral ipd.. To še vedno priča o njihovih totalitarnih obrazcih, ki so jih nekako podedovali iz kamene dobe, bistveno preden se je levica vpletena v celo zadevo.« (demokracija.si/uredništvo)

Št. komentarjev: 8
 1. Micka Kovačeva pravi

  Kalimero, ubožček

 2. Pubec pravi

  Jugoši med seboj

  1. Joze Andlovic pravi

   Sramota v Sloveniji niso srbski sodniki, temvec neposteni sodniki. Sodnik Zvijezdan Radonjic je legenda
   slovenskega totalitaristicnega bavconovstvega sodstva, katerega je giljotjiniral srbjanski podpredsednik vrhovnega tozilstva, da so se lahko slovenski “zascitniki pravice” poskrili v podganje luknje …

 3. darko pravi

  Potrebno bo konkretno razhajkat to YU krivosodje v Sloveniji!

 4. Lemy pravi

  Sramota od sramote, kaj se gredo tile sodniki! Bavconov duh še kar kroži po zatohlih ljubljanskih sodiščih! Do kdaj še???

 5. raft pravi

  Škandal? Škandal in sramota za Slovenijo so srbski sodniki v Sloveniji!! Marš ban-da !

  1. Slovenac pravi

   Ne tega fašisoidnega sranja

 6. bruh pravi

  vsa podpora poštenemu in pravičnemu sodniku….ampak kot smo vsi normalni in pošteni napovedovali, bo kućanova smrdeča levičarska MAFIJSKA država tolkla po njem, ker si je upal povedati resnico……
  vsi vemo, koliko smrdečega MAFIJSKEGA gn oja je v slovenistanskem sodstvu…..in dovolj je , da pogledaš v svinjkso rdeče oči podivjanega NESTRPNEGA mafijskega pra sca miodevića pa ti je jasno ta kaj gre….banda 571 posebno udbodnevnikaši in svinjski mafijski omladinci bodo pridno zaščitili glonoko državo…ajd…nič novega, drugače ne bi bili tam zaposleni….od komaj uvožene čistilke do udbmafijskega direktorja, da o kao pisralcih kao novinarkur be niti ne govorimo….ajd…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen