Ronaldinha po petih mesecih izpustili iz pripora v Paragvaju

0

Končala se je petmesečna paragvajskega avantura nekdanjega brazilskega nogometnega zvezdnika Ronaldinha, ki je bil v tej južnoameriški državi vse od 7. marca v priporu zaradi ponarejene potne listine. Kot je poročal BBC, so paragvajske oblasti 40-letnega nogometaša izpustile iz hišnega pripora, bo pa moral Ronaldinho vseeno plačati denarno kazen.

Ronaldinho se je znašel v kolesju paragvajskih sodnih oblasti, potem ko je skupaj z bratom v državo vstopil s ponarejenimi potovalnimi listinami.

Ronaldinho, dvakratni najboljši nogometaš sveta ter leta 2002 z Brazilijo svetovni prvak, ter njegov brat in hkrati menedžer Roberto Assis sta bila vse od vstopa v Paragvaj v priporu. Sprva sta prebila en mesec v zaporu, a kasneje so ju oblasti v zameno za skoraj 1,5 milijona evrov varščine spustile v hišni pripor.

Tako sta zadnjih nekaj mesecev, vse od aprila, prebila v luksuznem hotelu v središču paragvajskega glavnega mesta Asuncion. Oba so zdaj izpustili in sta na prostosti ter lahko znova potujeta domov v Brazilijo, čeprav morata po sklepu sodišča skupaj plačati skoraj 200.000 dolarjev oziroma 170.000 evrov kazni oziroma odškodnine paragvajski državi.

Ronaldinho je potoval v državo kot ambasador kampanje za socialno prikrajšane otroke. Svoj 40. rojstni dan je preživel v paragvajskem zaporu, preden je par plačal varščino in se preselil v luksuzni hotel v karanteno.

Za potovanje s ponarejenimi potnimi listi je v Paragvaju sicer zagrožena zaporna kazen do pet let zapora. Oba brata sta v zameno za izpustitev iz hišnega pripora priznala krivdo.

Paragvajsko sodišče je sicer presodilo, da je imel Ronaldinhov brat večjo krivdo, kajti vedel je, da potujeta s ponarejenimi dokumenti. V Paragvaju bo imel Ronaldihnov brat kazensko kartoteko, v Braziliji pa se bo moral dve leti javljati brazilskim oblastem v Riu de Janeiru kot del dogovora, saj Brazilije 24 mesecev ne bo smel zapuščati. Ronaldinho, ki je v karieri igral za takšne klube, kot so Barcelona, PSG in AC Milan, po lastnih besedah ni vedel, da je njegov potni list ponarejen.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen