Novozelandska borza že peti zaporedni dan tarča kibernetskih napadov

0

Spletna stran novozelandske borze se je danes zaradi kibernetskega napada že peti zaporedni delovni dan sesula. Družba NZX, ki upravlja s spletno stranjo, je s pristojnimi nadzornimi organi sprejela uvedla več protokolov, vlagateljem pa bo informacije in dostop do podatkov zagotovila tudi v primeru, da spletna stran ne bo delovala.

Preden se je danes začelo trgovanje na borzi v Novi Zelandiji, je družba NZX sporočila, da so že oblikovali načrt, kako zagotoviti neprekinjeno trgovanje, tudi v primeru nedelovanja spletne strani borze, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zaradi napadov je morala sicer NZX trgovanje ustaviti prejšnji torek, sredo, četrtek in petek, je spomnil izvršni direktor družba Mark Peterson. Kibernetski napadi so po njegovih besedah družbi onemogočili objavo borznih novic javnosti. “Takrat smo sprejeli odločitev, da trgovanje ustavimo in s tem ohranimo integriteto borznega trga,” je pojasnil.

Napadi so, kot je še dodal, med največjimi in najbolj sofisticiranimi, kar jih je doslej videla Nova Zelandija. Družba NZX sodeluje s telekomunikacijskimi ponudniki, vlado in varnostnimi službami, da bi zagotovili dodatne varnostne ukrepe, je dodal.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen