Nemška vlada: Navalni je bil zelo verjetno hudo zastrupljen, ta je še vedno v komi

0

Nemška vlada je danes sporočila, da je bil ruski opozicijski politik Aleksej Navalni “zelo verjetno” zastrupljen. Navalnega sicer zdravijo v bolnišnici v Berlinu, kamor so ga iz Sibirije prepeljali v soboto. Tam je še vedno v komi.

“Gre za bolnika, ki je bil zelo verjetno zastrupljen,” je povedal tiskovni predstavnik nemške vlade Steffen Seibert po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

“Obstaja sum, (…) da je nekdo zastrupil gospoda Navalnega – da je nekdo zelo hudo zastrupil gospoda Navalnega,” je dodal. V nedavni ruski zgodovini je bilo že več primerov zastrupitev, tako da svet ta sum jemlje zelo resno, je izpostavil Seibert.

Tudi privrženci 44-letnika sumijo, da je bil ta zastrupljen, in sicer s čajem, ki ga je spil na letališču v Tomsku pred poletom v Moskvo.

Ruski zdravniki so sicer konec minulega tedna izključili zastrupitev. Trdijo, da je ruski opozicijski politik padel v komo zaradi motnje v presnovi, ki je povzročila nenaden padec ravni sladkorja v krvi. S tem naj bi se po navedbah zdravnikov v bolnišnici v Omsku strinjali tudi nemški zdravniki, ki so ga tem pregledali.

Navalnega so v soboto s posebnim letalom prepeljali na zdravljenje v priznani berlinski kliniki Charite.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen