Invazija tujerodnih na Slovenijo se nadaljuje: Policisti v poostrenem nadzoru ponoči odkrili kar 257 ilegalnih migrantov in sedem tihotapcev!

5

Policisti so v poostrenem nadzoru na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto v zadnji noči odkrili 257 oseb, ki so nedovoljeno prestopile mejo, in sedem tihotapcev. Namen poostrenega nadzora je bil preprečevanje in odkrivanje nezakonitih prehodov meje na najbolj obremenjenih območjih, so sporočili s policije.

V poostrenem nadzoru so poleg policistov obeh policijskih uprav dodatno sodelovali še policisti posebne policijske enote, vodniki službenih psov, debriferji specializirane enote za nadzor državne meje, policisti specializirane enote za nadzor prometa ter operaterji z droni s Policijske uprave Ljubljana. Posebno pozornost so namenili točkam in relacijam med državnima mejama s Hrvaško in Italijo.

Med nadzorom so policisti odkrili več večjih skupin prebežnikov. Na območju Črnomlja so obravnavali skupino 85, ki so mejo nedovoljeno prestopili peš. V skupini je bilo 62 državljanov Afganistana, 22 državljanov Pakistana in en državljan Bangladeša. Na območju Črnomlja so odkrili tudi skupino 48 državljanov Bangladeša, ki so mejo nedovoljeno prestopili v kombiniranem vozilu, ki ga je vozil državljan Ukrajine.

Na območju Cerknice so obravnavali skupino 42 prebežnikov, ki so mejo nedovoljeno prestopili v kombiniranem vozilu, ki sta ga vozila slovenska državljana. V vozilu je bilo 33 državljanov Pakistana, pet Afganistana ter po dva državljana Indije in Nepala.

Na območju Metlike so policisti obravnavali skupino devetih državljanov Afganistana, ki so mejo nedovoljeno prestopili peš, nato pa so se s pomočjo dveh voznikov, državljanov Afganistana in Kube, z osebnima voziloma italijanskih registrskih oznak želeli odpeljati proti Italiji.

Na območju Kočevja so v času nadzora odkrili skupino treh državljanov Afganistana, ki jih je v osebnem avtomobilu prevažal državljan Ukrajine.

Za vseh sedem tihotapcev so odredili policijsko pridržanje.

V času poostrenega nadzora so drugod po Sloveniji odkrili še 35 migrantov, skupno 257.

Na policiji so od 1. januarja do 18. avgusta obravnavali 8762 ilegalnih prehodov državne meje, v enakem obdobju lani pa 8802. V zadnjih dveh mesecih zaznavajo naraščajoč trend nezakonitih migracij, so zapisali.

Med najbolj obremenjenimi ostajajo policijske uprave Ljubljana, Novo mesto in Koper.

Št. komentarjev: 5
 1. raft pravi

  Dokler EU ne pride k pameti pojdimo ven iz EU in zavarujmo svoje meje z vojsko z uporabo strelnega orožja. Nobena blaginja ni toliko vredna kot obstoj nacije.

 2. sandi pravi

  A ni JJ obljubljal, da bo neprodušno zaprl meje? 5 mesecev je že od te obljube!

  1. Re gornjemu pravi

   Saj veš obljube, bla, bla, bla

  2. Pubec pravi

   Saj jih je, samo za slovenske državljane

 3. vanč pravi

  Izstop od marakeškega sporazuma, kdaj???

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen