Gale nadaljuje s podlimi manevri: Spet z novo ovadbo nad ministra Počivalška, tokrat zaradi posla z Acronom!?

2

Izpostavljeni uslužbenec zavoda za blagovne rezerve Ivan Gale je po poročanju spletnega portala Necenzurirano proti gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku vložil novo kazensko ovadbo. Tokratni razlog je posel s podjetjem Acron, pri katerem naj bi bila država oškodovana za najmanj 1,2 milijona evrov. Počivalšek meni, da gre za iskanje pozornosti.

V istem času, ko so dosegli dogovor z Acronom o dobavi mask tipa FFP2, primernih za uporabo v bolnišnicah, je imela država po navedbah portala na mizi ponudbi dveh drugih slovenskih podjetij. Ti sta bili pripravljeni maske dobaviti po nižjih cenah in v krajšem dobavnem roku. Toda gospodarsko ministrstvo je potrdilo posel z Acronom, ob tem pa zavrnilo izdajo soglasja k pogodbama z drugima dobaviteljema.

Zato je Gale proti Počivalšku vložil kazensko ovadbo, v kateri mu očita storitev kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja. “Minister Počivalšek je še vedno na položaju ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo in vpliva na bistvene odločitve v državi. Začetek takojšnjih aktivnosti je v javnem interesu, saj obstaja izjemno velika verjetnost nesmotrne porabe javnih sredstev tudi v bodoče,” je v ovadbi zapisal Gale.

Na ovadbo se je po navedbah portala že odzval tudi Počivalšek. Kot je dejal, “serijskega vlaganja kazenskih ovadb” Galetu nima nihče pravice odrekati, a je vprašljiv njihov namen. “Ker je gospod Gale pri postopkih zaščitne opreme aktivno sodeloval in jih ni spremljal od daleč, saj je njegov podpis na mnogih dokumentih, bi moral – če je slutil, da so postopki, ki jih je vodil Zavod RS za blagovne rezerve, na katerem je zaposlen, domnevno nezakoniti – to naznaniti že takrat, ko se je o njih odločalo,” je prepričan.

“Tega, da svoje občutke, vtise in slutnje razglaša za nazaj ter ob špekulaciji morebitnega razpleta dogodkov in njegovega vpliva na politični prostor, v katerega gospod Gale vstopa, pa ne morem razumeti drugače kot iskanje pozornosti,” je dodal.

Gale je Počivalška ovadil že v začetku meseca, ko mu je očital negospodarno rabo javnih sredstev ob večmilijonskem poslu za dobavo zaščitnih mask s podjetjem Hmezad TMT. Takrat je ovadil tudi direktorja zavoda za blagovne rezerve Tomija Rumpfa.

Št. komentarjev: 2
  1. franjo pravi

    Gale je že malo dosadan s temi svojimi ovadbami. Sam je podpisal za 70 mio nezakonitih aneksov, pa še kar naprej afne gunca. Kako je to možno?

  2. bruh pravi

    kućanov mafijski smrdeći pra sec…in nič več..ajd..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen