American Airlines bo v svojih letalih uporabljal elektrostatično razpršilo proti koronavirusu

0

Ameriški letalski prevoznik American Airlines je ta teden napovedal, da bo v notranjosti svojih letal uporabljal novo, dolgotrajno delujoče elektrostatično razpršilo, posebej zasnovano za zaščito pred novim koronavirusom. S tem želi v teh težkih časih za letalsko industrijo privabiti dodatne potnike.

Letalska družba s sedežem v ameriški zvezni državi Teksas je v izjavi za javnost navedla, da gre za na novo odobreno sredstvo SurfaceWise2, ki ob pršenju zagotovi protivirusno površinsko prevleko, posebej namenjeno uničevanju virusa, ki povzroča covid-19, je ta teden poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Z razpršilom nameravajo v prihodnjih mesecih prekriti vse površine v svojih letalih.

Letalski sektor se tudi v ZDA vse od izbruha pandemije covida-19 sredi marca sooča s hudimi težavami. Letalski prevozniki se zato na vse načine trudijo privabiti potnike, tudi z učinkovitejšimi čistilnimi režimi in različnimi politikami glede mask.

V American Airlines morajo denimo masko nositi vsi potniki, starejši od dveh let, letala pa očistijo pred vsakim letom, pri čemer jih ponoči dajo še na temeljitejše čiščenje.

Proizvajalec SurfaceWise2 je Allied BioScience. Zeleno luč za izdelek, ki naj bi pred koronavirusom učinkovito ščitil 90 dni, je dobil v ponedeljek. Uporabljajo ga sicer lahko podjetja s sedežem v Teksasu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen