Virus nikomur ne prizanaša: Okužen tudi Barnier

0

Z novim koronavirusom je okužen tudi glavni pogajalec EU z Združenim kraljestvom Michel Barnier. Kot je sporočil na Twitterju, je v samoizolaciji, sicer pa se počuti dobro ter upošteva vsa navodila, prav tako njegova pogajalska ekipa.

“Moje sporočilo vsem, ki so prizadeti ali so v izolaciji, je: Skupaj bomo to premagali,” je 69-letni Barnier zapisal na Twitterju. V posnetku, ki ga je objavil, je še pojasnil, da so ga testirali v sredo.

Prav ta teden bi se morala v Londonu nadaljevati pogajanja med EU in Združenim kraljestvom, a so jih zaradi izbruha epidemije covida-19 preložili.

Prvi krog pogajanj je potekal v začetku meseca v Bruslju. Obe strani sta tedaj izpostavili resna razhajanja glede vprašanja uskladitve Združenega kraljestva z evropskimi standardi, ribištva, pravosodnega sodelovanja in upravljanja.

Novi sporazum je treba skleniti do konca leta, ko se izteče prehodno obdobje, v katerem državljani in podjetja na obeh straneh Rokavskega preliva brexita še ne občutijo. Prehodno obdobje je mogoče podaljšati za eno ali dve leti, vendar britanska stran to možnost kljub koronavirusu za zdaj zavrača. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen