Še en koronaidiot: Športni direktor Red Bulla Helmut Marko dirkačem svetoval, naj se namerno okužijo s koronavirusom

0

Vodja športnega programa pri Red Bullu Helmut Marko je svojim dirkačem predlagal, naj se v času, ko je sezona formule 1 začasno prekinjena, namerno okužijo z novim koronavirusom, danes poročajo svetovni mediji. Za mnoge sporni predlog je Marko podal v pogovoru za avstrijsko državno televizijo ORF. Do izpeljave zamisli ni prišlo.

PREBERITE ŠE TO: Beloruski diktator Lukašenko z novimi koronaidiotizmi: Ljudje naj gredo na polja in vsak dan spijejo 50 ml vodke

Marko se je namreč domislil, da bi vse svoje dirkače zbral v posebnem kampu, kjer bi bila idealna priložnost, da se okužijo z virusom sars-cov-2. “So mladi, močni fantje, dobrega zdravja. Tako bi lahko sezono, ko bi se začela, pričakali pripravljeni,” je povedal 76-letni športni direktor Red Bulla, sicer nekdanji avstrijski dirkač.

Na srečo je ostalo le pri zamisli. Večina v vodstvu tega avstrijskega moštva v najelitnejšem avtomobilističnem tekmovanju na svetu ji je nasprotovala.

“Ali, če povem z drugimi besedami, ta moja ideja ni naletela na odobravanje,” se je namuznil Marko. “Imamo štiri dirkače v formuli 1 in še osem ali deset mladincev. Želel sem organizirati kamp, kjer bi nato fizično in psihično prebrodili čas, ki ga imamo sedaj na voljo,” je pojasnil.

Marko sicer sumi, da se je z novim koronavirusom že februarja okužil tudi sam. “Imel sem hudo gripo, simptomi pa so se ujemali s koronavirusom. Še nikoli doslej nisem bil tako hudo bolan. Ne vem, če sem se res okužil s koronavirusom, saj je trenutno zelo težko priti do testov. A takoj, ko bo možnost za to, bi rad opravil test,” je povedal.

“Obeta se nam zelo naporna sezona, če jo bomo lahko sploh izpeljali s 15 oziroma 18 dirkami. Med sezono dejansko dirkači nimajo možnosti, da bi nadgradili svojo telesno pripravljenost. Zato bi bil ta čas prekinitve pravzaprav idealen,” je še dejal Marko.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen