Policija kazensko ovadila hrvaška tatova

0

Policisti so odvzeli prostost dvema hrvaškima državljanoma, ki sta osumljena, da sta minulo sredo na Koprskem vlomila v stanovanjsko hišo na območju Semedele in v stanovanjsko hišo na območju Bertokov, pri tem pa ukradla denar in nakit, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Preiskovalni sodnik je obema že odredil pripor.

Materialna škoda, ki je nastala pri obeh vlomih, je po podatkih policije dosegla približno 8000 evrov.

Policisti so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da sta kaznivih dejanj osumljena 26- in 21-letni hrvaški državljan. V Slovenijo sta vstopila dan pred vlomoma in se začasno nastanila na območju Novega mesta. Policija ju je izsledila minuli četrtek na območju Postojne in jima odvzela prostost.

26-letnik je bil po navedbah policije v Sloveniji že obravnavan zaradi tovrstnih kaznivih dejanj.

Policisti in kriminalisti so nato preiskali osebni avtomobil, ki sta ga uporabljala, opravili pa so tudi hišno preiskavo njunega stanovanja v Novem mestu. V preiskavi je bil zasežen en kos nakita, ki je izviral iz enega od zgoraj navedenih vlomov. Drugih ukradenih predmetov pa po navedbah policije s preiskavo niso našli.

Hrvaška državljana je v petek zaslišal preiskovalni sodnik okrožnega sodišča, ki je za oba odredil pripor, so še sporočili koprski policisti. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen