Na Keopsovi piramidi svetlobni napisi v znak solidarnosti ob pandemiji koronavirusa – Ostanite doma in Hvala tistim, ki nas varujete

0

Znamenito Keopsovo piramido v Egiptu so v ponedeljek zvečer krasili svetlobni napisi, ki so sporočali složnost in solidarnost s tistimi, ki se po vsem svetu borijo proti novemu koronavirusu, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Na stopničasti strukturi piramide v Gizi so se izmenjevali napisi “ostanite varni“, “ostanite doma” in “hvala tistim, ki nas varujete” v modri in zeleni barvi.

V Egiptu s po pisanju AFP doslej zabeležili 656 okužb z novim koronavorusom, umrlo je 41 ljudi, 150 pa naj bi jih ozdravelo.

Kot je na kraju dogodka povedal minister za turizem in starine Khaled al-Anani, je turistični sektor zaradi pandemije eden najbolj prizadetih v državi, vendar je na prvem mestu zdravje ljudi.

Kot še piše AFP, so v Egiptu razkuževali arheološka najdišča in muzeje. Poleg tega je bila sprejeta vrsta ukrepov za zajezitev širjenja okužbe s koronavorusom. Tako so zaprti turistični in verski objekti ter šole, zaustavljen je zračni promet, uvedena je policijska ura.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen