Krizni štab UKC Maribor: Od ponedeljka zaostren režim

0

Krizni štab Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor je sprejel sklep o aktivaciji faze 5, ki bo zaradi omejevanja širjenja novega koronavirusa veljala od ponedeljka. Kot so danes sporočili iz mariborske bolnišnice, so se za to odločili zaradi hitrega naraščanja števila pacientov, okuženih z virusom, ki rabijo intenzivno terapijo.

Med dodatnimi ukrepi, ki so jih uvedli, je tudi, da bodo od ponedeljka delovale le dežurne službe, ustavili pa bodo delovanje vseh ambulant, razen urgentnih. Prav tako bodo do nadaljnjega ustavili ves program operacij, vključno s karcinomskimi. Izjema bodo le nujne operacije.

Do izboljšanja razmer bodo v mariborskem UKC ustavili tudi vso diagnostiko, ambulantno delo pa bodo za zdaj izvajali le v obliki telefonskih posvetovanj. Vse paciente tudi naprošajo, naj dosledno upoštevajo vsa navodila in protokole na kontrolnih točkah.

Iz bolnišnice danes novih podatkov o številu pacientov z okužbo še niso posredovali, v četrtek pa so imeli 19 bolnikov s covidom-19, od teh so bili štirje v intenzivni enoti in priključeni na ventilator. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen