Kranjec s tretjim časom prve vožnje

0

Žan Kranjec si je privozil tretji čas prve vožnje sedmega veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Hinterstoderju. Kranjec je na progi Hannesa Trinkla v spomladanskih razmerah za v prvi vožnji izjemnim Francozom Alexisom Pinturaultom zaostal 1,12 sekunde. Vožnja se še ni končala. Časi najboljših niso ogroženi zaradi slabih razmer na progi.

Na dolgi progi, ki jo je dodobra načelo toplo vreme, je Kranjec kot drugi na startu za tri desetinke prehitel Norvežana Henrika Kristoffersena.

Vodstvo Slovenca je imelo kratko sapo. Najboljši čas je postavil tretji na startu Pinturault (1:24,30), ki se v Hinterstoderju zelo dobro počuti in mu lahko le velika napaka v finalu odnese zmago.

Konkurenčen obema je bil Hrvat Filip Zubčić, ki je za 22 stotink premagal Kranjca in ga potisnil na tretje mesto. Hrvat je za vodilnim zaostal devet desetink sekunde.

Na startu prve vožnje ob 9.30 bo tudi Štefan Hadalin s številko 57. Druga vožnja se bo začela ob 12.30.

Po progi, ki je iz tekmovalca v tekmovalca bolj načeta, se bo spustilo še več kot 40 tekmovalcev. Težavne razmere na progi potrjujejo tudi veliki zaostanki.

Najboljši slovenski alpski smučar Kranjec še na tretjem veleslalomu po vrsti nosi rdečo majico vodilnega veleslalomista sezone.

Kranjec (344 točk) v posebnem seštevku discipline v boju za svoj premierni mali globus vodi z minimalno prednostjo desetih točk pred Kristoffersenom (334).

Pinturault in Zubčić za Slovencem na tretjem mestu zaostajata 56 točk. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen