Koronavirus tudi na MOM: Na testiranju pozitiven Arsenovičev podžupan Samo Peter Medved

0

Na mariborski občini danes poročajo o prvem primeru okužbe z novim koronavirusom. Kot so sporočili, je izvide testiranja danes prejel podžupan Samo Peter Medved in takoj sporočil, da so ti pozitivni. Medved je sicer že od 7. marca odsoten in s sodelavci v kabinetu oziroma na občini ni imel stikov.

Na mestni občini so pojasnili, da je po vrnitvi z dopusta na Južnem Tirolskem takoj opravil test, ki je bil sprva negativen, a se v kabinet kljub temu ni vračal. Zaradi slabega počutja je nato znova opravil testiranje, ki je pokazalo okužbo z virusom, zato ostaja v samoizolaciji.

Vprašanje seveda je, kaj je Medved delal na začetku marca na dopustu v severni Italiji, saj se je takrat že vedelo, da je tam epidemija koronavirusa?!

O okužbi v občinskih vrstah sicer poročajo tudi iz občine Ilirska Bistrica, kjer je bila na testih pozitivna ena od zaposlenih. Kot so sporočili iz občinskega štaba civilne zaščite, so vsi občinski delavci, razen nujno potrebnih, do nadaljnjega doma. Delo so omejili na najnujnejša opravila, ki jih zaposleni opravljajo od doma, prostore občine pa so po prejetem obvestilu razkužili in prezračili.

V Velikih Laščah pa je okužena ena od občinskih svetnic, ki se je le nekaj dni prej udeležila seje občinskega sveta, zato so tudi pri njih zaprli občinske prostore. Vsi svetniki, župan, podžupan in ostali prisotni so v domači karanteni.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen