Kitajski velikan zmaguje v tekmi za 5G

0

Pri Huaweiu so prepričani, da se bo več evropskih operaterjev odločilo, da za svoja ključna omrežja izbere njihovo opremo. Da bi zadostil povpraševanju, pa kitajski velikan krepi lastno proizvodnjo čipov.  

Vse več držav se kljub ameriškim pritiskom odloča, da kitajski tehnološki velikan lahko sodeluje pri razvoju omrežij pete generacije. Med njimi je tudi Velika Britanija, ki bo Huawei spustila v tekmo za 5G, a ne za občutljive dele omrežja. V Franciji, kjer bo Huawei postavil evropsko tovarno za 5G, pa trenutno testirajo opremo 5G, vključno s Huaweijevo. Na drugi strani luže, v Kanadi, sporočajo, da ne bodo popustili pritiskom in bodo odločali na osnovi lastnih nacionalnih interesov.

»Pomembno je, da imajo operaterji svobodno izbiro in se odločijo, kateri dobavitelj jim bo ponudil največ dodane vrednosti,« je za Reuters povedal predstavnik Huaweija za EU Abraham Liu. Poudaril je tudi, da imajo operaterji, po tem, ko Huawei namesti svojo omrežno tehnologijo 5G, popoln nadzor nad pretokom informacij v omrežju in nad dostopom do omrežja.

Spomnimo, da je ameriško ministrstvo za trgovino zaradi pomislekov v zvezi z nacionalno varnostjo domačim podjetjem prepovedalo prodajo čipov, ki jih Huawei potrebuje za izdelavo opreme za novo generacijo brezžičnih omrežij. Da bi zadostil povpraševanju in zmanjšal odvisnost od ameriških dobaviteljev, je Huawei že okrepil oddelek za izdelavo čipov HiSilicon.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen