Je v času, ko je tudi že v Sloveniji razsajala korona, Marjan Šarec v zadnjih dneh vodenja vlade svojim ljudem urejal službe za nedoločen čas?

11

Koliko zaposlitev za določen čas, vezanih na zaupanje funkcionarjev v kabinetu nekdanjega predsednika Vlade Republike Slovenije in njegove ministrske ekipe po ministrstvih, je v času od 1. 1. 2020 do nastopa vaše vlade, torej do 13. 3. 2020 prešlo v redne zaposlitve za nedoločen čas?

Poslanec mag. Dejan Kaloh je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z zaposlovanjem v kabinetih ministrov in v kabinetu predsednika vlade.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

Zakon o javnih uslužbencih predvideva tudi tako imenovano zaposlovanje na zaupanje funkcionarja oziroma za čas trajanja funkcije posameznega funkcionarja. 

V zvezi s tem na Vlado Republike Slovenije naslavljam naslednja vprašanja:

1. Koliko zaposlitev za določen čas, vezanih na zaupanje funkcionarjev v kabinetu nekdanjega predsednika Vlade Republike Slovenije in njegove ministrske ekipe po ministrstvih, je v času od 1. 1. 2020 do nastopa vaše vlade, torej do 13. 3. 2020 prešlo v redne zaposlitve za nedoločen čas? Prosim za številke po ministrstvih. Obenem prosim, da mi posredujete seznam oseb, ki so v tem času dobile redno zaposlitev za nedoločen čas v anonimizirani obliki.
2. Prosim za podatek, koliko razpisov oziroma javnih objav delovnih mest je bilo v navedenem času, pri čemer, prosim, za podatek po ministrstvih, koliko dni so bili odprti postopki za prijave in koliko je bilo je v tem času dejansko na novo zaposlenih.

Če se bo še to izkazalo za dejstvo, bo to še zadnje sramotno dejanje bivšega premierja Marjana Šarca. V času, ko je tudi Slovenija že bila v primežu koronavirusa, je namreč nemoralno na račun (morebiti obolelih) davkoplačevalcev svojim kadrom “rihtati” službe za nedoločen čas…

Št. komentarjev: 11
 1. raft pravi

  A so lubadarji v kup stopili?

 2. Jaka pravi

  Zanimivi bodo izsledki tega poslanskega vprašanja… za Šarca pa verjetno zelo boleči!

 3. Amater pravi

  Ni važno ali je vlada leva ali desna na koncu svojega mandata zaposli za ned. čas svoje privržence. Tako je tudi bilo po vsej verjetnosti pri Šarcu. Zato pa imamo toliko birokracije v državnem aparatu. Pa še dobro so ti birokrati plačani.

 4. rene pravi

  To je bilo zadnje šaljivo dejanje 5-razrednega komika Serpentinška…

 5. Roky pravi

  Itak so vsi eni lopovi z JJ vred

  1. Hit pravi

   Rokl, nisi prepričljiv. Rukni šilček pa spat.

   1. Re gornjemu pravi

    Očitno si ti ruknil kakšnega preveč, da te kdorkoli nebi prepričal v to, kar piše Roki

 6. mirror pravi

  O tem ni dvoma. Namesto da bi ukrepal glede pandemije, je svojih urejal stalne službe.

  1. Johan pravi

   Tvoj idol pa ” kadroval” za svoje

 7. raft pravi

  Vrnitev brigadirja Mihe Škerbinca je razveselila poznavalce razmer v vojski in nakazala, da se nekdanja naklonjenost države Rusiji obrača k zaveznikom onstran Atlantika.
  —————-
  Takole ugotavlja novinar Dela Novica Mihajlović, ki je čisto slučajno srb-skega rodu in z veliko željo po vpletanju v slovensko politiko. Seveda ta mo-del ne ve, da se naša politika do zaveznikov ni nikoli spremenila.

 8. Alojzij Kolenc pravi

  Pravilno,
  to zaposlovanje je najmanj nekorektno,
  v času ko mnogo ljudi v Sloveniji trpi zaradi zdravstvenih in drugih posledic zaradi sars corona 9 virusa.
  In bo to vprašanje objavljeno v uradnih medijih ugrabljene države?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen