Izredne razmere v Ukrajini zaradi koronavirusa

0

Ukrajina je danes kot ukrep za zajezitev širjenja okužb novega koronavirusa razglasila izredne razmere. Te bodo v veljavi do 24. aprila. V državi so že pred tem zaprli šole, univerze in javne kraje, a bi se ti ukrepi iztekli v začetku aprila. Doslej so v državi potrdili štiri smrti covida-19 in 113 primerov okužb z novim koronavirusom.

Kot je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil predstavnik ukrajinske vlade, razglasitev izrednih razmer omogoča, da lahko sedanje ukrepe za boj proti novemu koronavirusu podaljšajo za 30 dni.

“Razširjamo karanteno in uvajamo izredne razmere v Ukrajini,” je ob tem sporočil ukrajinski premier Denis Šmigal. Kot so še dodali v Kijevu, ukrepi vladi tudi omogočajo, da okrepi ustanove, ki so ključnega pomena za boj proti pandemiji novega koronavirusa.

Že prej so v Ukrajini prepovedali javne prireditve z več kot desetimi ljudmi ter omejili gibanje znotraj države. Med drugim so zaustavili promet s podzemno železnico.

V prestolnici Kijev je javni potniški promet rezerviran samo za zaposlene v bolnišnicah, pri organih pregona, trgovinah in lekarnah. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen