Huawei v pomoč Italiji proti koronavirusu: Hudo prizadeti državi poslal 1000 zaščitnih oblek in 200.000 mask!

0

V Italiji, ki jo je hudo prizadela epidemija koronavirusa, je kitajski velikan poslal 1000 zaščitnih oblek in 200.000 mask. Bolnišnicam, tako kot že prej na Kitajskem, pomaga tudi s svojo tehnologijo.

»Smo z Italijo, državo, v kateri je Huawei prisoten že več kot 16 let. Naša dolžnost je, da v tako kritičnem času ponudimo tehnologijo, znanje in pripomočke,« je ob tem povedal direktor Huawei Italy Thomas Miao.

Huawei je podobno kot že prej na kitajskem zdravnike povezal prek oblačne platforme Welink in jim tako omogočil izmenjavo informacij in dobrih praks s kitajskimi kolegi. Poleg tega je v nekaterih začasnih bolnišnicah postavil Wi-Fi in jih povezal z drugimi zdravstvenimi ustanovami. Sodeluje pa tudi pri vzpostavljanju platforme za videokonference, prek katere bo mogoča povezava in posvetovanje zdravstvenega osebja iz različnih regij v realnem času.

Kitajski velikan je z omrežjem 5G opremil bolnišnico v Wuhanu ter tako omogočil, da se je nanj povezalo veliko število medicinskih naprav. Svoje tehnologije pa je v sodelovanju z Univerzo za znanost in tehnologijo Huazhong in Lanwon Technology uporabil tudi pri razvoju rešitve za hitrejše CT analize, ki so pomembne pri zdravljenju bolezni, ki jo povzroča koronavirus.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen