Anketa: 58-odstotno zaupanje vladi Janeza Janše v boju z epidemijo

2

Da vlada Janeza Janše v boju z epidemijo sprejema pravilne odločitve, po skupni raziskavi za Dnevnik in Večer zaupa nekaj več kot 58 odstotkov, nezaupanje je izrazilo 22 odstotkov vprašanih. Medtem ko večina nasprotuje odločitvi o višjih plačah ministrov in državnih sekretarjev, je velika večina podprla napovedani ukrep znižanja plač funkcionarjev.

Med tistimi, ki vladi na področju boja zoper epidemijo zaupajo, so volivci SDS, NSi, SMC in DeSUS, torej koalicijskih strank, pa tudi volivci SNS in SLS ter deloma SAB. Medtem pa podpore pri volivcih iz vrst opozicijskih SD, Levice in LMŠ ni. Še najmanj kritični so volivci SD.

Pri vprašanju, ali je vlada sprejela zadostne ukrepe za pomoč gospodarstvu, podjetnikom in samozaposlenim, več kot polovica vprašanih (55,3 odstotka) meni, da zadostujejo. 24,5 odstotka jih meni, da ne zadostujejo, 20,2 odstotka vprašanih pa ukrepov ne more ocenjevati.

Velika večina anketirancev (78,5 odstotka) je izrazila nasprotovanje odločitvi o višjih plačah ministrov in državnih sekretarjev, strinjanje pa je izrazilo 16,6 odstotka vprašanih.

So pa anketiranci z veliko večino pozdravili napoved znižanja plač državnim funkcionarjem za 30 odstotkov, temu ukrepu je naklonjenih več kot 80 odstotkov vprašanih. Ni mu naklonjenih nekaj več kot 11 odstotkov vprašanih. S tem si je premier Janez Janša po ugotovitvah raziskave pridobil naklonjenost tako tistih, ki vladno delo ocenjujejo kot uspešno, kot tudi tistih, ki ga ocenjujejo neuspešno.

Spletno raziskavo je za časnika Večer in Dnevnik pripravila agencija Ninamedia med 25. in 26. marcem, vanjo so vključili 1300 anketiranih.

Št. komentarjev: 2
 1. Hit pravi

  Rdečo smrdeči Večer ja danes podlo napadel Vlado RS.

 2. Anton pravi

  Spoštovane državljanke in državljani!
  Presenečen sem nad ravnanjem opozicije in hujskaškim skrajnežem, ki se vozikajo s kolesi naokoli po mestu in protestirajo proti vladi.
  Opozicija je potrebna, naj kontrolira, opozarja oziroma predlaga kaj boljšega.
  Nisem volilec te vlade. Mislim pa da se je v teh nenavadnih razmerah zelo dobro znašla in da smo ena izmed evropskih držav na vrhu uspešnosti.
  Ko bodo volitve bom prav to ekipo volil.

  Ostanimo zdravi in pametni!
  Anton

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen