36 novih in skupaj 418 okužb s koronavirusom na Hrvaškem

0

Hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš je danes v Zagrebu potrdil, da so na Hrvaškem od torka popoldne zabeležili 36 novih primerov okužb z novim koronavirusom, skupno doslej 418 primerov. V Litvi so okuženi trije hrvaški vojaki, ki so del Natovih sil v okviru operacije Okrepljena prednja prisotnost.

Beroš je na redni novinarski konferenci hrvaškega štaba za civilno zaščito povedal, da je danes na ventilatorjih deset oseb, kar je štiri več kot v torek. Dodal je, da je njihova povprečna starost 61 let, vsi pa imajo druge kronične bolezni. Izpostavil je tudi, da ni občutnega poslabšanja njihovega zdravstvenega stanja.

Napovedal je, da bodo popoldne objavili izide preiskave o smrti okuženega 65-letnika iz hrvaške Istre, ki je umrl v samoizolaciji prejšnji teden. Hrvaški mediji so poročali, da gre za prvo smrtno žrtev novega koronavirusa na Hrvaškem, a uradne potrditve doslej ni bilo.

Na Hrvaškem je več kot 20.000 oseb v samoizolaciji, med njimi je več kot 3000 oseb, ki so bile v neposrednem stiku z okuženimi. Opravili so skoraj 3600 testiranj na okužbo z novim koronavirusom.

General hrvaške vojske Boris Zdilar je na novinarski konferenci potrdil, da so v Litvi okuženi trije hrvaški vojaki, ki imajo blažje simptome bolezni. Dodal je, da je še 39 hrvaških vojakov v samoizolaciji.

Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović je potrdil, da na Hrvaškem pripravljajo prehod konvoja s približno 400 državljani Srbije, ki so na poti domov iz Avstrije in Slovenije. Povedal je, da bodo čez Hrvaško šli v organiziranem konvoju ob spremstvu policije. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen