Janez Janša bo po predvidenem glasovanju v torek še tretjič postal predsednik vlade

9

DZ bo o kandidatu za predsednika vlade Janezu Janši predvidoma odločal v torek. DZ predsednika vlade izvoli z najmanj 46 glasovi na tajnem glasovanju. Kot kaže, se je Janši obeta dovolj poslanskih glasov za izvolitev.

Prvaka SDS Janeza Janšo je za novega predsednika vlade predsednik republike Borut Pahor predlagal v sredo, potem ko je opravil še zadnji krog posvetovanj z vodji poslanskih skupin.

Večer pred tem so stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS podpisale koalicijsko pogodbo. Tako so Janši, kot kaže, obeta dovolj poslanskih glasov za izvolitev. Od skupno 48 poslancev omenjenih strank je javno nasprotovanje vstopu v vlado napovedal le poslanec SMC Jani Möderndorfer. Podporo Janševi vladi pa je napovedal tudi poslanec SNS Jani Ivanuša.

Časovni potek seje DZ, ki se bo sicer začela v ponedeljek z vprašanji poslank in poslancev, je danes določil kolegij predsednika DZ. Mora pa s to točko DZ še razširiti dnevni red seje ob njegovi potrditvi na začetku seje.

Po torkovem glasovanju o novem predsedniku vlade se bo zasedanje nadaljevalo še v sredo in četrtek. (sta/ured)

Št. komentarjev: 9
 1. Pubec pravi

  Pa se je le dokopal ” ablasti”, samo kaj, ko bo vladal ljudožercem, zombijem in ljudem ,ki so se vrnili iz gozdov, če uporabim njegovo izrazoslovje.

  1. Hit pravi

   Ohoj pabec, kaj si tak hujd ?

 2. Jože pravi

  Slabši od Šarca ne more biti.On J.J.lahko samo imitira,drugače pa mu tudi do gležnjev ne seže.Še dobro da bo Janez na vladi ko bomo predsedovali Evropi,saj bi se Šarec samo osmešil in bi nas v Evropi še manj spoštovali.Že sedaj nas imajo za balkance.

  1. Pubec pravi

   Res je, ne seže mu do gležnjev, še posebej ne pri ” mutnih poslih”

 3. Pubec pravi

  Res je, ne seže mu do gležnjev, še posebej ne pri ” mutnih poslih”

 4. Miha pravi

  Bo kar dobro peljal zadeve, naš Janez! Po mojem bodo pozitivni premik vidni že v nekaj mesecih.

 5. bruh pravi

  naši rdeči mafijski, divje nestrpni in totalitanro opranoglavi smrdeči levičarski post-komunistični pra sci in svi nje bodo počili od zavisti, sovraštva in nerazumevanja osnovnih demokratičnih , evropskih in pluralnih vrednot…ajd

 6. bruh pravi

  pa naj bi bili tako “razgledni” in kao “izobraženi”…še vedno pa ostajajo LE neumni, hinavski, zlobni , LENOBNI levičarji.-…ajd.-…

 7. bruh pravi

  da o naših kao “uglednih” akademikih niti ne govorimo……..le smrdeči gn oj………..več velja katerikoli ŠPORTNIk kot vsa ta stara udbaška smrdeča rdeča drhal na visokih državnih stolčih…ajd…..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen