2000 Slovencev bo Luki Dončiću v Miamiju zapelo Vse najboljše

0

Miami bo v prihodnjih dneh znova slovensko obarvan. V dvorani American Airlines se bosta srečala najboljša slovenska košarkarja, Luka Dončić in Goran Dragić. Čeprav so turistične agencije v zadnjih dneh zabeležile kar nekaj odpovedi zaradi koronavirusa, pričakujejo, da si bo tekmo ogledalo približno enako število Slovencev kot lani – okoli 2000.

V Sloveniji je bilo letos v primerjavi z lani precej več ponudnikov turističnih potovanj na slovenski dvoboj v ligi NBA. Ogled tekme in Floride je v svojo ponudbo vključila večina slovenskih turističnih agencij, od tistih največjih pa do onih, ki so specializirane za manjše skupine in izbrane destinacije.

Ena od največjih slovenskih turističnih agencij bo v Miami pripeljala približno 300 Slovencev, ostale manjše še vsaj dvakrat, če ne trikrat toliko, veliko število Slovencev pa bo v ZDA odpotovalo v lastni režiji. Iz kluba Miami Heat so sporočili, da je bilo iz Slovenije neposredno oziroma v manjših količinah kupljenih približno 1000 vstopnic.

Tekma, ki se bo začela ob dveh ponoči iz petka na soboto po slovenskem času, bo zagotovo nekaj posebnega, predvsem pa zelo slovenska. Že v startu bo za to poskrbel 27-letni Alen Kirbiš iz Dobrovcev na Dravskem polju, ki je bil prek Facebooka izbran, da pred tekmo zapoje ameriško himno.

Njegova zgodba je nadvse zanimiva. Kot je mladenič povedal za mariborski časnik Večer, ga je ta čast doletela povsem naključno. Starša, ki sta velika košarkarska navdušenca, sta kupila letalski vozovnici za Miami ter vstopnice za tekmo in ko sta podrobneje pogledala program potovanja, sta opazila, da klub iz Floride išče Slovenca, ki bi pred “slovensko tekmo” zapel ameriško himno.

“Zakaj ne bi poskusil, sem si mislil, nič me ne stane. Posnel sem himno, posnetek poslal gospodu, ki je bil naveden v sporočilu, in čez nekaj dni sem dobil sporočilo, da sem bil izbran. Težko opišem, kako sem se počutil ob tej novici,” je za Večer povedal Kirbiš, sicer študent angleščine in zgodovine na Pedagoški fakulteti v Mariboru ter tenorist v glasbeni skupini Cantare.

Lani sta v Miamiju odmevali Zdravljica in Na Golici, tokrat bo zagotovo tudi Vse najboljše za rojstni dan oziroma Happy Birthday. Luka Dončić bo namreč prav na dan tekme praznoval 21. rojstni dan.

Manj slavnostno bo na parketu, kajti dober mesece in pol pred koncem rednega dela obe ekipi potrebujeta zmage za čim boljše izhodišče pred končnico. Miami Heat je trenutno četrti na vzhodu, Dallas Mavericks pa sedmi na zahodu.

Medtem ko ima slednji dovolj zaloge pred osmouvrščenim Memphisom (osem zmag), zato pa ga le tri ločita od tretjega mesta oziroma Los Angeles Clippers, ima Miami, ki je v zadnjih desetih tekmah zmagal le trikrat, zgolj dve zmagi prednosti pred šestouvrščeno Indiano.

Lani je bila tekma v Miamiju en mesec pozneje, zmage pa se je veselilo domače moštvo. Junak je bil Goran Dragić, ki je odigral eno najboljših tekem v zadnjih letih – 23 točk, 12 skokov, 11 podaj. Dončić je na drugi strani dosegel 19 točk, osem skokov in sedem podaj.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen