Zgodbe iz kostanjevih gozdov najboljši prvenec na filmskem festivalu v Talinu

0

Film slovenskega režiserja Gregorja Božiča Zgodbe iz kostanjevih gozdov je na festivalu Black Nights Film Festival – PÖFF v estonskem Talinu prejel nagrado za najboljši prvenec. To je prva mednarodna nagrada za film, so danes sporočili iz Slovenskega filmskega centra.

Film je slovensko-italijanska koprodukcija. Filmska in igralska zasedba je mednarodna, pri filmu so sodelovali filmski ustvarjalci iz sedmih držav.

Zgodbe iz kostanjevih gozdov po svetovni premieri na mednarodnem festivalu v Torontu ter slovenski premieri na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kjer je bil film nagrajen z 11 vesnami, tudi za najboljši film, najboljšo režijo in najboljši film po izboru občinstva, tako nadaljujejo turnejo po mednarodnih filmskih festivalih.

Čez nekaj dni bo na 50. izdaji mednarodnega indijskega festivala v Goi doživel še azijsko premiero. Režiser in scenarist Božič ter scenaristka in producentka Marina Gumzi bosta indijskemu občinstvu film predstavila na dveh festivalskih projekcijah.

Film je trenutno na sporedu v kinematografih po Sloveniji. Zgodbe iz kostanjevih gozdov so zgodbe o »življenju in smrti v pozabljenih, zapuščenih krajih«. Sredi kostanjevih gozdov na jugoslovansko-italijanski meji živi skopuški mizar in bolestno prešteva svoje novce. Na drugi strani reke se zadnja kostanjarka Marta pripravlja, da bo za vedno zapustila nesrečne doline in našla novo, boljše življenje onkraj oceana. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen