Vreme: Ponoči bo dež ponehal, a nedelja bo zopet deževna

0

Ponoči bo dež prehodno ponehal, v nedeljo pa bo spet oblačno in deževno. Nekoliko se bo ohladilo. Jutranje temperature bodo od dve do sedem, v alpskih dolinah okoli nič, na Primorskem okoli deset stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo dež prehodno ponehal, od severa se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od dve do sedem, na severu okoli nič, na Primorskem okoli deset stopinj Celzija.

V nedeljo zjutraj bo v zahodnih krajih znova pričelo deževati, padavine pa se bodo dopoldne razširile nad večji del države. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 800 in 1200 metrov. Zapihal bo severni veter. Popoldanske temperature bodo od tri do osem, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Predvsem v hribovitem svetu Primorske, Gorenjske, Koroške in Notranjske je danes pričakovati močnejši porast hudourniških vodotokov. V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.

Obeti: V noči na ponedeljek bodo padavine povsod ponehale. V ponedeljek in torek bo deloma sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po kotlinah megla.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje. Hladna fronta se pomika prek Slovenije. Za njo bo k nam v višinah pritekal nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bodo padavine prehodno ponehale. V nedeljo bo oblačno s padavinami, ki bodo zvečer od zahoda ponehale. Zapihal bo severni veter. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen