V razgretem avtu je spekel svinjino

0

Moškemu iz avstralskega Pertha je pred dnevi, na enega izmed izjemno vročih dni, ki pestijo Avstralijo, uspelo v svojem avtomobilu speči svinjsko pečenko. Debel kos mesa je na avtomobilskem sedežu v pekaču pustil približno 10 ur, nato pa uspeh svojega podviga na Facebooku obelodanil s fotografijami pečenega mesa, narezanega na rezine.

Stu Pengelly je ves dan meril temperaturo znotraj svojega avtomobila znamke datsun sunny. Že ob 7. uri zjutraj je nameril 30 stopinj Celzija, do 10. ure je temperatura narasla na 52 stopinj Celzija, najvišja – 81 stopinj Celzija – pa je bila ob eni uri popoldne, na spletni strani poroča britanski časnik The Independent.

Na objavo so se številni odzvali s šaljivimi komentarji in poročili o lastnih poskusih, da bi vročinski val izkoristili pri kuhanju.

A Pengellyjeva objava je vsebovala tudi zelo resen nasvet, češ da naj v vročini nihče ne pušča v vozilu otrok ali živali. “V vročem avtu ne puščajte nikogar ali ničesar vam dragega, niti za minuto,” je zapisal.

V Perthu so v zadnjih desetih dnevih temperature vsak dan presegale 35 stopinj Celzija.

Je pa Avstralija v torek poleg tega zabeležila doslej najbolj vroč dan – povprečna temperatura je znašala 40,9 stopinje Celzija. V prihodnji dneh pričakujejo le še stopnjevanje vročinskega vala. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen