Ranjeni v bližini v ameriškega oporišča v Afganistanu

0

V bližini ameriškega vojaškega oporišča Bagram v Afganistanu je odjeknila eksplozija. Izbruhnili naj bi tudi spopadi med vojaki in napadalci, je danes ob navajanju varnostnih sil poročala afganistanska televizija Tolonews. Po informacijah predstavnika lokalnih oblasti ni poročil o žrtvah, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Cilj napada je bila nova zdravstvena ustanova za domačine, je poročal novinar New York Timesa ob navajanju ameriške vojske. Stavba je bila v napadu močno poškodovana. Afganistanski vojski pa je ob podpori sil koalicije uspelo odbiti napad. Oporišče v napadu ni bilo ogroženo.

V napadu je bilo ranjenih najmanj pet civilistov, poročil o smrtnih žrtvah ni in tudi iz zveze Nato so sporočili, da niso zabeležili žrtev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaenkrat odgovornosti za napad ni prevzel še nihče.

Ameriška vojska je v Afganistanu že od leta 2001. Predsednik ZDA Donald Trump je večkrat obljubil konec brezkončne vojne, kot jo imenuje. Ravno pretekli konec tedna so predstavniki ZDA in talibanov obnovili pogovore o končanju konflikta, a opazovalci dvomijo, da bodo talibani tako hitro odložili orožje. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen