Policisti med prazniki obravnavali poškodbo s pirotehniko in zasegli 196 petard

0

Med prazniki so policisti obravnavali 54-letnega moškega, ki se je v sredo poškodoval med streljanjem s pištolo za rakete. Na maloobmejnem mejnem prehodu Rajnkovec pa so v četrtek pri vstopu v državo 18-letniku zasegli 196 petard, so sporočili s Policijske uprave Celje. Zoper oba moška bodo policisti zaradi prekrška uvedli hitri postopek.

Uporaba pirotehničnih izdelkov prve kategorije je sicer dovoljena od 26. decembra do 1. januarja. Tovrstnih izdelkov ni dovoljeno prodajati mlajšim od 14 let. Izdelkov ni dovoljeno uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja.

Policija poziva k varni uporabi pirotehnike in opozarja, da je kljub začasnemu dovoljenju uporabe pirotehnike prve kategorije še vedno prepovedana predelava, lastna izdelava in preprodaja pirotehniških izdelkov. Prav tako je prepovedana prodaja, posest in uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok, to so petarde različnih oblik in moči. Globa za posamezne kršitelje je od 400 do 1200 evrov. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen