Poenostavljena prisilka nad Electo Holdingom končana

0

Postopek poenostavljene prisilne poravnave nad družbo Electa Holding je pravnomočno končan, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesa. Sodišče ga je ustavilo v začetku decembra, ker je direktor in polovični lastnik Electe Holdinga Damijan Janković umaknil predlog za začetek tega postopka.

Janković je to storil konec novembra, potem ko je Višje sodišče v Ljubljani na predlog države razveljavilo potrditev poenostavljene prisilne poravnave in odločilo, da mora prvostopenjsko sodišče o tem odločati znova.

Sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića je ob napovedi umika zahteve zagotovil, da bo solventnost te družbe zagotovil z drugimi ukrepi, kar bo po njegovih besedah razvidno iz računovodskih izkazov na dan 31. december 2019.

Okrožno sodišče v Ljubljani je konec avgusta potrdilo poenostavljeno prisilno poravnavo nad družbo Electa Holding, ta postopek je potrdilo tudi za družbi Electa Inženiring in Electa Naložbe. Skupni odpis dolgov vseh teh družb v višini okoli 29 milijonov evrov je sprožil buren odziv javnosti in politike. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen