Pahor na meji pri vojakih in policistih

0

Predsednik republike Borut Pahor je na zadnji dan letošnjega leta obiskal policiste in vojake, ki skupaj varujejo južno mejo. Ob tem je izpostavil vzorno sodelovanje ter se jim zahvalil za vestno delo in skrb za varnost državljanov, so sporočili iz predsednikovega urada.

Obiska na južni meji so se udeležili tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, državna sekretarka na ministrstvu za obrambo Nataša Dolenc, načelnica generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc in generalna direktorica policije Tatjana Bobnar.

Pahor je najprej obiskal policiste in policistke na policijski postaji Kočevje. Zahvalil se jim je za profesionalno, predano in uspešno opravljeno delo v iztekajočem se letu, ki so ga predsednik in prisotni ocenili kot vzorno. Kot je dejal, je z obiskom želel prisluhniti njihovim izkušnjam in težavam, na katere so naleteli pri delu in jih je po Pahorjevih besedah mogoče rešiti v dialogu in s sodelovanjem.

Predsednik je obiskal 56 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske v Kočevski Reki, ki sodelujejo pri varovanju južne meje. Zdi se mu “sijajno, da vojska in policija sodelujeta skladno z njihovimi pristojnostmi”. Poveljujoči in vojaki so Pahorju predstavili vsakodnevne naloge, nekatere novosti letošnjega leta ter izzive, ki zaznamujejo opravljanje njihovih nalog.

Poveljnik sil brigadir Milan Žurman je ob tem dejal, da je poleg 12 misij v 13 državah pomoč policiji najpomembnejša naloga v poveljstvu Slovenske vojske.

Pahor je obisk pri policistih in vojakih sklenil z novoletnim voščilom in najboljšimi željami za uspešno in varno opravljanje njihovega pomembnega poslanstva tudi v prihodnje. Dejal je, da je ponosen nanje, saj odlično opravljajo svoje delo. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen