Francija po razkritju tožilstva pretresena: To je serijski pedofil Joel Le Scouarnec, ki je domnevno zlorabil skoraj 350 otrok!

0

Upokojeni francoski kirurg Joel Le Scouarnec, ki je obtožen posilstva in spolne zlorabe štirih mladoletnih oseb, bi lahko zlorabil 349 otrok, je v petek sporočilo francosko tožilstvo. To bi lahko bil eden največjih primerov zlorabe otrok v Franciji. Pred enim mesecem so poročali o okoli 250 potencialnih žrtvah kirurga.

Upokojenemu kirurgu Joelu Le Scouarnecu bodo zaradi posilstva mladoletnice, spolnega napada in neprimernega razkrivanja začeli soditi marca prihodnje leto. Obtožbe zadevajo obdobje treh desetletij, ko je bil zaposlen v različnih bolnišnicah v osrednji in zahodni Franciji. Grozi mu do 20 let zapora.

Prve obtožbe so se pojavile leta 2017, ko so proti njemu sosedje v mestu Jonzac vložili prijavo zaradi posilstva njihove šestletne hčerke. Kasneje pa so se zvrstile še obtožbe posilstva mladoletnega sorodnika, spolnega napada na drugega mladoletnega sorodnika in zlorabe mladoletnega bolnika.

Preiskovalci so nato po odkritju skrivnega dnevnika, ki ga je pisal Le Scouarnec, odprli dodatno preiskavo. V dnevniku je namreč podrobno opisoval spolna dejanja s številnimi drugimi otroki, ki jih je navajal s polnim imenom. Policija je nato poiskala omenjene osebe in od njih skušala dobiti pojasnila.

Tožilka v mestu Lorient v Bretanji Laureline Peyrefitte je v petek razkrila, da so doslej med preiskavo identificirali 349 potencialnih žrtev pedofilije. Doslej so jih zaslišali 229, od tega jih je 197 vložilo pritožbo zaradi zlorabe.

Odvetniki upokojenega kirurga sicer vztrajajo, da so dnevniški zapisi le fantazija.

Glede na zadnje sume zlorab bi lahko bil primer Le Scouarneca, ki ga je leta 2005 zaradi posedovanja posnetkov spolne zlorabe otrok doletela štirimesečna pogojna kazen, največji primer sojenja kakemu pedofilu v Franciji. Poleg dnevnikov so na njegovem domu med drugim našli dodatne posnetke spolnih zlorab otrok in spolne igrače. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen