Policijski sindikat zahteva primerno opremo za kriminaliste, ministrstvo zahtevo proučuje

0

Policijski sindikat Slovenije je nedavno na ministrstvo za notranje zadeve in vodstvo policije naslovil zahtevo za zagotovitev primerne varnostne opreme, delov uniforme in civilnih oblačil za kriminaliste. Minister Boštjan Poklukar jim je danes odgovoril, da zahteve že preučujejo, da pa si tudi sicer prizadevajo za primerno opremo.

V sindikatu v dopisu ministrstvu in vodstvu policije dodatno opremo zahtevajo predvsem za regijske kriminaliste, pri katerih že vrsto let zaznavajo “opuščajoč in s tem neustrezen odnos delodajalca” pri zagotavljanju osnovne opreme za delo.

Oprema, ki jo pri svojem delu uporabljajo kriminalisti, je namreč po navedbah sindikata delno zastarela in pomanjkljiva. Zato zahtevajo, naj imajo kriminalisti v osebni zadolžitvi dodatne posamezne kose opreme, kombinezone in čevlje. Zahtevajo zamenjavo toka za prikrito nošenje orožja, saj da trenutni ne nudi potrebne varnost, ter dodelitev civilne službene obleke. Vso opremo, ki bi jo potrebovati kriminalisti, so v dopisu tudi natančno popisali.

V sindikatu so izrazili prepričanje, da jih bosta ministrstvo in vodstvo policije o ukrepih obvestila v najkrajšem času. “Od vas kot delodajalca namreč upravičeno pričakujemo, da zagotovite in odpravite ugotovljene dejavnike tveganja. V nasprotnem primeru lahko razumemo, da gre za opustitev dolžnosti delodajalca, da poskrbi in zagotovi ustrezne delovne pogoje in opremo v skladu s predpisi o varnosti in zdravju pri delu,” so zapisali.

Poklukar je sindikatu odgovoril danes, v odgovoru, ki je objavljen tudi na spletni strani ministrstva, pa je zapisal, da si sam kot minister, pa tudi vsi drugi v ministrstvu prizadevajo za zadostna finančna in materialna sredstva ter čim boljše pogoje za delo policije. V to po njegovih zagotovilih vlagajo velike napore, pri tem pa jih podpira tudi vlada. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen