Nekdanji direktor Deutsche Bank Thomas Bowers, vpleten v Trumpove kredite, storil samomor

0

Nekdanji direktor pri Deutsche Bank Thomas Bowers je 19. novembra na svojem domu v Malibuju pri Los Angelesu izvršil samomor. To je že drugi nekdanji direktor omenjene nemške banke, povezan z izdajanjem posojil Donaldu Trumpu, ki je storil samomor. Leta 2014 so v Londonu našli mrtvega Williama Broeksmitha.

Revija Los Angeles Magazine poroča, da je Bowers na položaju ameriškega direktorja upravljanja s premoženjem pred leti potrjeval neortodoksna posojila Donaldu Trumpu. Mrliški oglednik Los Angelesa je sporočil, da se je 55-letni Bowers obesil.

Trump je od Deutsche Bank dobil približno dve milijardi dolarjev posojil v času, ko mu nihče drug v ZDA več ni hotel posojati zaradi stečajev.

Trumpov odnos z banko preiskujejo kongresni odbori in pravosodno ministrstvo zvezne države New York. Sumijo, da je nemška banka dobila denar za posojila Trumpu preko Rusije. Druga razlaga je, da se je Deutsche Bank prebijala na ameriški trg in si je želela sodelovati z znanimi osebnostmi, kot je Trump in mu je zato posojala denar.

Trump je od Deutsche Bank s potrdilom Bowersa npr. dobil 100 milijonov dolarjev za nakup letovišča Doral v Miamiju, čeprav je bil vpleten v sodni spor z isto banko zaradi neodplačevanja posojila v Chicagu.

Broeksmith, ki so ga našli leta 2014 obešenega v Londonu, je bil analitik za izvedene finančne instrumente in je bil po poročanju Los Angeles Magazine povezan s Trumpom in Rusijo. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen