Na Hrvaškem rešili devet migrantov iz zaklenjenega lesenega zaboja

0

Hrvaški policisti so danes verjetno rešili življenja devetim migrantom, ki so jih našli zaklenjene v lesenem zaboju v tovornem delu kombija poljske registracije, nedaleč od meje s Srbijo, je sporočilo hrvaško notranje ministrstvo. Našli so pet odraslih oseb in štiri mladoletnike iz Irana in Iraka. Voznik je bil 21-letni Ukrajinec.

Hrvaški policisti so na počivališču ob avtocesti nedaleč od Županje pregledali kombi, v katerem je bil zaboj, ki ga ponavadi uporabljajo za prevoz strojev. Iz zaboja, ki je bil zaprt z vijaki, so slišali vznemirjene glasove več oseb, so dogodke opisali na spletni strani hrvaškega notranjega ministrstva.

Kot so dodali, so policisti z odprtjem zaboja verjetno rešili življenja sedemčlanske družine iz Irana ter dveh državljanov Iraka. Ko so odprli zaboj, so namreč začutili občutno višjo temperaturo in zatohel zrak. Migrantom, za katere so ugotovili, da so nezakonito vstopili na Hrvaško, so ponudili zdravniško pomoč.

Člani iranske družine nameravajo prositi za mednarodno zaščito, medtem ko sta dva Iračana v postopku readmisije, so še dodali. Objavili so tudi video, v katerem je videti policiste, kako odpirajo zaboj z migranti.

Voznika so prijeli zaradi suma tihotapljenja ljudi. V zvezi s tem dogodkom so na mejnem prehodu s Slovenijo v Maclju (Gruškovje), prijeli tudi dva državljana Poljske. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen