Kokoškov od slovenske do srbske košarke

1

Srbski košarkarski strokovnjak Igor Kokoškov, ki je s Slovenijo leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka, je prevzel vodenje srbske članske reprezentance. Ob imenovanju je dejal, da je izjemno počaščen, da so mu v zvezi izkazali zaupanje.

“Imenovanje za srbskega selektorja moji družini in meni predstavlja veliko čast. Vesel sem, da bom v prihodnosti vodil srbsko košarkarsko reprezentanco. Igralci, s katerimi sem do zdaj delal, vedo, da pri meni uspeh vedno pripade igralcem, odgovornost pa prevzema trener,” je ob imenovanju dejal Kokoškov.

Srbski strokovnjak je dodal, da se ta služba, ker gre za reprezentanco Srbije, ne more primerjati z nobenim športnim izzivom do zdaj. Kokoškov je počaščen, da so mu na zvezi zaupali vodenje reprezentance, ter se zaveda odgovornosti in pričakovanj javnosti, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Sedeminštiridesetletni Kokoškov, pomočnik trenerja Sacramento Kings v severnoameriški ligi NBA, bo reprezentanco najprej vodil v kvalifikacijah za olimpijske igre 2020 v Tokiu.

Kokoškov je na reprezentančni ravni vodil Slovenijo in Gruzijo. V ligi NBA je leta 2004 postal prvi neameriški pomočnik trenerja, ko je dobil delo v Detroitu. Lansko sezono je vodil ekipo Phoenixa, pri katerem je bil prav tako prvi neameriški glavni trener. (sta/ured)

Število komentarjev: 1
  1. haapy yack pravi

    huj
    Čudn šmorn tole. Saj ni nobene ločnice med njima.
    boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen