Grozljivka v Sankt Peterburgu: Ugledni profesor zgodovine Oleg Sokolov obglavil svojo 24-letno študentko Anastazijo

0

Rusijo je danes pretresla novica, da so policisti v nahrbtniku uglednega profesorja zgodovine našli odrezani roki, po preiskavi pa naj bi po navedbah medijev na njegovem domu v Sankt Peterburgu našli še obglavljeno truplo 24-letne študentke Anastazije Eščenko. Pristojne oblasti so potrdile, da je Oleg Sokolov osumljen umora.

PREBERITE ŠE TO28-letni Srb Marko Puzić z golimi rokami ubil svojo mamo in babico: “Klicali so me neki glasovi in mi govorili, da sem najmočnejši, da sem Jezus Kristus.”

“Iz reke Mojka v središču mesta je davi prišel 63-letni moški. V njegovem nahrbtniku smo odkrili dve ženski roki in strašilno pištolo. Osumljen je umora,” je sporočil ruski preiskovalni odbor.

Po navedbah ruske tiskovne agencije Tass Sokolova zaradi podhladitve zdravijo v bolnišnici, kjer ga tudi zaslišujejo. Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi padel v reko, ko se je poskušal znebiti dokazov v nahrbtniku.

Policija naj bi po odkritju grozljivega tovora preiskala profesorjev dom in tam našla obglavljeno truplo njegove študentke Anastazije Eščenko, s katero sta v preteklosti objavila več raziskav in naj bi bila tudi v intimni zvezi. Preiskovalci sedaj preiskujejo predvsem možnost, da je Sokolov storil ta strašen zločin zaradi zavrnitve, saj se mlada Anastazija naj ne bi več videla v zvezi z ostarelim profesorjem.

Sokolov je priznan strokovnjak za Napoleona in njegove vojne in je bil leta 2003 odlikovan s francosko legijo časti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Prav tako je s številnimi evropskimi televizijskimi hišami sodeloval kot tehnični svetovalec, ko so te snemale dokumentarce o Napoleonovi eri. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen