Slovenska umetnica Patricija Simonič in italijanski slikar Pietro Orsini skupaj odprla slikarsko razstavo “Viaggio artistico SI – IT”

0

Slovenska umetnica Patricija Simonič je skupaj z italijanskim slikarjem Pietrom Orsinijem konec meseca septembra odprla razstavo v palači Pasi, v mestu Bagnacavallo blizu Ravenne. Naslov slikarske razstave je »Viaggio artistico SI – IT«, torej Umetniško potovanje in povezovanje dveh dežel – Slovenije in Italije, umetniško izražanje dveh slikarskih mojstrov kot o tem pišejo v Italiji, ki sta se z uradnim odprtjem razstave javnosti predstavila 28. septembra. Lahko bi rekli, da so njuna dela popolna nasprotja, vendar sledijo k istemu umetniškemu cilju – avtentičnosti slikarskega izraza.

Orsinijevo umetnost definirajo krajine njegovega rojstnega kraja, ki ga slikar pozicionira v različna estetsko ovrednotena, morda že imaginarna okolja. Simoničevo pa poznamo kot slikarko, ki jo zaznamujejo njena z intenzivno kompozicijo, monokromno barvno paleto in globokim duhovnim podtonom nabita platna, zasnovana v tradicionalnih pristopih slikanja. Za ljubitelje arhetipne umetnosti kot tudi sodobnejših stiliziranih slogov so njena dela nedvomno mikavna, saj vsebujejo svojsko estetiko in skladnost, iz katere veje neka transcendentalnost. Umetnica je znana predvsem po svojem slikarskem opusu del »Ona«.

Umetniški dogodek dveh slikarskih mojstrov se je odvijal v sklopu dogajanja »Festa di S. Michele a Bagnacavallo 2019«. Slikarsko razstavo Orsinija in Simoničeve si je v nekaj dneh ogledalo več tisoč obiskovalcev.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen