Prvak SDS Janez Janša pred pet tisoč glavo množico: “Danes je tu začetek konca protislovenskega komedijantstva!”

18

Na ljubljanskem Prešernovem trgu se je danes zbrala več tisoč glava množica protestnikov, ki so pod geslom Rešimo Slovenijo v nagovorih, s transparenti in z vzkliki pozvali k enaki obravnavi vseh, k pravični in pošteni državi. Izrekli so se proti korupciji ter izrazili nezadovoljstvo z vlado Marjana Šarca.

Shod sta organizirala SLS in Franc Kangler, pridružili pa so se mu še SDS, Novi socialdemokrati in Glas za otroke in družine ter okoli 20 civilnih iniciativ in društev.

Prvak SLS Marjan Podobnik je shod označil kot domoljuben in protikorupcijski. Podpredsednica stranke Suzana Lara Krause pa je pojasnila, da so se zbrali, da opozorijo na težave in ponudijo boljšo možnost.

Janez Janša – celoten govor

Spoštovani!

Najprej iskrena hvala za to čudovito udeležbo, Prešernov trg že dolgo ni bil tako poln!

Pred 29 leti je koalicija Demos pod vodstvom dr. Jožeta Pučnika prvič v zgodovini omogočila slovenskemu narodu, da si je spisal sodbo sam. In na plebiscitu si je ta s prepričljivo večino odprl pot k samostojni državi. Državi svobode, demokracije, in kot smo takrat verjeli enakosti pred zakonom.

Žal danes vemo, da tega plebiscitnega cilja še nismo dosegli. Tisti, ki jim samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, so državo, ki si je nisi želeli, polastninili in pokradli. Ne samo v materialnem, ampak žal tudi v kulturnem in duhovnem smislu v marsičem. Spremenili so to našo domovino v peskovnik prvorazrednih. V hišo laži, zgrajeno na pesku prevar.

Izčrpavali so državne banke in prihvatizirali podjetja. Z ukradenim denarjem so si okrepili medijske monopole. Podredili so si javno šolstvo, sodstvo, kulturo in upravo. Prvorazredni imajo danes stalno na ustih javno dobro, javno šolstvo in javno zdravstvo, svoje otroke pa pošiljajo v zasebne šole in na operacije hodijo na privatne klinike v tujino. Za vaš denar.

Zavladala so dvojna merila in z njimi globoka država. Ustavili se niso pred ničemer. Nekdanji SDK je vložil preko 700 ovadb proti veletatovom, pa nihče ni bil obsojen. Njihovi sodniki so izrekali sodbe v imenu ljudstva, naperjene proti lastnemu ljudstvu. Pijani lovec, če verjamete, je ustrelil predsedniškega kandidata Krambergerja tik pred volitvami. Še mnogo več je bilo medijskih umorov. Kupovali so poslance, ki so obrnili volilni rezultat. Kradli so nam svobodo, dostojanstvo, volitve, mandate in celo otroke so kradli starim staršem. Ukinjali so spol. Delali so si stranke za en mandat in si postavljali marionetne vlade. Ustavo Republike Slovenije so spremenili v talko svojih zlorab.

Tranzicijska levica doslej v Sloveniji niti enih volitev ni bila sposobna zmagati na pošten način. Vlada s prevarami, zlorabo pravosodja, korupcijo in medijskimi monopoli.

Govorili so, da smo za osamosvojitev zaslužni vsi, prvorazredno penzijo pa si je organiziral samo eden. Tisti, ki mu samostojna Slovenija po njegovih lastnih besedah nikoli ni bila intimna opcija.

Spoštovani! Slovenci smo blagoslovljeni z najlepšo domovino na svetu, vendar pa naša država danes ni to, kar smo pred 29 leti izglasovali na plebiscitu in branili v vojni za Slovenijo.

Kaznujejo vas neusmiljeno za 500 evrov domnevnega prekrška, če pomagate sosedu, hkrati pa prvorazrednemu županu odpišejo 15 ali 29 milijonov evrov. Preiskovali vas bodo s sto kriminalisti, kako ste kupili star traktor, v banko, kjer so oprali 1000 milijonov evrov za teroriste, pa si ne upajo vstopiti.

Danes delovni invalid v Sloveniji prejema 300 evrov invalidnine, »borec NOB«, rojen leta 1971, pa 600 evrov apanaže za nošenje rdeče zvezde.

Zaslužni prvorazredni meščani Ljubljane z visokimi pokojninami in dodatki dobivajo zastonj varovana stanovanja v Ljubljani, na deset tisoče ostarelih zgaranih upokojencev pa leta dolgo čaka na prosto in drago plačano mesto v domovih za ostarele.

Za obvladovanje družbe so nam v teh desetletjih naklepali 20.000 zakonov in drugih vladnih predpisov. Državo so skrajno centralizirali. Birokratska navlaka duši svobodo, podjetništvo in pobudo posameznika.

Zaradi neverjetne nesposobnosti in pohlepa domačih režimskih lobijev v Bruslju ostajajo milijarde našega denarja neporabljene. Doma pa brez 3. razvojne osi, številnih krvavo potrebnih obvoznic, z najdražjimi vinjetami, neskončnimi kolonami na avtocestah okrog Ljubljane in s progami iz časa Franca Jožefa.

V teh dneh objokujejo usodo nacionalnega letalskega prevoznika, nobene preiskave ali vsaj medijskega pritiska pa ni zoper tiste, ki so Adrio kljub našim javnim opozorilom leta 2016 prodali skladu brez kapitala, katerega lastniki so že prej poslovali s tajkuni iz Foruma 21.

V represivnih organih in sodstvu imamo največ zaposlenih na prebivalca med primerljivimi državami, naša meja s Hrvaško pa pušča kot švicarski sir.

Vzpostavili so razmere, v katerih izobraženi in podjetni mladi odhajajo po svetu s trebuhom za kruhom, Slovenci iz obmejnih krajev pa si gradijo hiše in prihodnost v sosednji Avstriji. V Slovenijo pa se uvaža migrante iz tujih civilizacijskih okolij in plačuje zanje bruto strošek 2000 evrov po glavi na mesec vašega denarja.

Ponovno je prevladala delitev na prvo in drugorazredne. Spet so najbolj prikrajšani neprivilegirani upokojenci, delavci, kmetje in podjetniki.

Danes pa smo se tukaj zbrali, da povemo, da je tega DOVOLJ!

Plebiscitno Slovenijo bomo branili. Danes je tu začetek konca protislovenskega komedijantstva. Vztrajali bomo, dokler bo treba. Ne damo se ustrahovati. Niso nas prestrašili doslej in ne bodo nas tudi v bodoče. Niso nas zatrli spečih, ko smo bili vsi skrajno dobronamerni in naivni. Danes vemo, česa so sposobni in da jih nič ne ustavi. Maske so sedaj dokončno odpadle. Zato od danes naprej nič več ne bo tako, kot je bilo.

Nič več ne prosimo in še manj moledujemo. V imenu več kot 220.000 volivk in volivcev, ki so nas podprli na zadnjih volitvah, zahtevamo:

1. Revizijo vseh odpisanih kreditov prvorazrednim.

2. Očiščenje pokojninskega sistema vseh privilegijev. Nekaj sto tisoč upokojencev dobiva mizerne pokojnine. Na tisoče privilegiranih dodatkov pa se izplačuje iz njihovega denarja v SPIZ, vse do 5000 evrov najbolj privilegiranemu upokojencu.

3. Popolno zaporo meje za ilegalne migrante. Nobenega azilnega postopka za tiste, ki pridejo k nam iz varne države, ker gre za zlorabo pravil.

4. Lustracija vseh korumpiranih sodnikov.

5. Odgovornost za mizerno porabo našega denarja v evropskih skladih.

6. Razbremenitev delavcev in podjetnikov, da bo dovolj dobro plačanega dela za mlade.

7. Zahtevamo decentralizacijo in debirokratizacijo. Zahtevamo selitev državnih institucij po celi državi. Zahtevamo več denarja za osnovne potrebe ljudi, ki jih zagotavljajo proračuni občin. Zahtevamo takojšnje ukinjanje nepotrebnih agencij in skladov ter drastično zmanjšanje števila predpisov.

8. Zahtevamo red v zdravstvu. Presekajte lovke dobaviteljski mafiji. Denar, namenjen zdravstvu, naj se porabi za zdravje.

9. Zahtevamo enakost pred zakonom in odgovornost vseh, ki so dvakrat okradli državne banke, v njih prali denar za teroriste in sramotili Slovenijo po svetu.

10. Zahtevamo takojšen odstop direktorja tajne službe, ki zavrača parlamentarni nadzor in odgovornost tistih vladajočih, ki so Sovo zlorabili.

11. Zahtevamo takojšnje prenehanje šikaniranja in preganjanja nerežimskih in netajkunskih medijev ter novinarjev, ki pišejo resnico.

Spoštovani! Vemo vnaprej, da bodo poskušali naše besede resnice maličiti, sprevračati, blatiti, cenzurirati, ignorirati, mogoče tudi preganjati. Vse to smo doživeli že tisočkrat. A naslednjič se bomo ob pravem času zbrali v še večjem številu. Ne samo v Ljubljani, tudi v Mariboru in drugod po Sloveniji. Ne bomo odnehali, dokler hiša laži, zgrajena na pesku prevar, ne bo zgrmela v prah.

Zaradi ukradene države so vaše plače in pokojnine danes za tretjino nižje, kot bi lahko bile po 28 letih življenja v lastni državi. A slovenski narod doma in po svetu in Slovenija v celoti si zasluži in zmore več, veliko več. Naša obveza je, da slovenskemu narodu te sanje in to možnost ponovno vrnemo.

Bog živi Slovenijo, svoboda Sloveniji!

Kangler je v govoru med drugim izpostavil neenako obravnavo, v kateri lahko nekomu odpišejo milijone, drugega pa kaznujejo, ker je šel pomagat sosedu. Vladi je očital nespoštovanje odločb ustavnega sodišča. Premierju Šarcu je očital, da jih ne sliši, in mu sporočil, da so tudi oni del Slovenije. In ko bo slišal njihov glas? “Preprosto, naj odstopi,” je dejal in dodal, da potrebuje predsednika vlade, ki bo spoštoval vse, ne le prvorazrednih. “Ko je dovolj, je dovolj,” je izpostavil in dodal: “Diši po pomladi.”

Zbrane je med drugim nagovoril prvak edine parlamentarne stranke, ki se je pridružila shodu, SDS Janez Janša. V svojem govoru se je obrnil v čas plebiscita, ki da je odprl pot k državi svobode, demokracije in enakosti pred zakonom. “Žal tega cilja še nismo dosegli,” je ocenil. “Zavladala so dvojna merila in z njimi globoka država,” je dodal.

“Danes smo se tu zbrali, da povemo, da je tega dovolj. Tu je začetek konca protislovenskega komedijanstva. (…) Od danes naprej nič več ne bo tako kot je bilo,” je dejal in “osebno v imenu volivcev”, ki so podprli SDS, med drugim zahteval revizijo odpisanih kreditov prvorazrednim, očiščenje pokojninskega sistema vseh privilegijev, popolno zaporo meje za nezakonite prehode, lustracijo skorumpiranih sodnikov, razbremenitev delavcev in podjetnikov, selitev državnih institucij iz centra po državi, več denarja za občine, ukinjanje nepotrebnih agencij in skladov, drastično zmanjšanje števila predpisov, red v zdravstvu, enakost pred zakonom in odgovornost vseh, ki so dvakrat “okradli državne banke, v njih prali denar za teroriste in sramotili Slovenijo v svetu”.

Po Janševih besedah bodo pri zahtevah vztrajali, naslednjič pa se bodo zbrali v še večjem številu ne le v Ljubljani, ampak tudi drugod.

Pred mikrofonom so se zvrstili tudi drugi govorci, ki so med drugim zahtevali odstop okoljskega ministra Simona Zajca. Kritični so bili do premalo učinkovitega ukrepanja vlade pri omejevanju nezakonitih migracij. Zavzeli so se za pošteno plačo za delo. Predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleš Hojs pa je bil kritičen tudi do župana Mestne občine Ljubljane Zorana Jankovića. Magistrat je označil za simbol slovenske korupcije.

Protestniki so nosili slovenske zastave, zapise na transparentih pa so usmerili proti vladi in “rdeči mafiji”, ki da ropa državo in je prisotna tako v zdravstvu kot sodstvu. Zahtevamo lustracijo, Ukinimo RTV greznico, Slovenija ni samo Ljubljana, Tukaj je Slovenija, Slovenija ne bo zverinjak Slovenije, Kučana in Jankoviće v zapor, je bilo mogoče prebrati na transparentih.

Omenjene in druge zahteve so protestniki združili v peticiji, pod katero so na stojnici zbirali podpise. Seznam vsebuje 20 zahtev, prva med njimi pa je zahteva “za pravično in pošteno Slovenijo, za enakost pred zakonom”. Med drugim sledijo zahteve za popolno zaustavitev nezakonitih migracij, izgradnjo 3. razvojne osi ter za preprečitev okoriščanja pri javnih naročilih, še posebej v zdravstvu in pri infrastrukturnih projektih.

Ocene o tem, koliko protestnikov se je danes zbralo v središču Ljubljane, se med seboj razlikujejo ter se gibljejo od 3000 do 5000, kolikor so navedli v SLS. Na ljubljanski policijski upravi niso želeli oceniti števila protestnikov, so pa za STA pojasnili, da na shodu niso zaznali nobenih kršitev.

Vse ključne pobudnike akcije Rešimo Slovenijo je pred začetkom shoda sprejel predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. Prepričan je, da so razlogi za nejevoljo in jezo ljudi, tako posameznikov kot civilnih iniciativ, v njihovih zahtevah argumentirano utemeljeni. V cerkvi na Prešernovem trgu je bila tudi maša za domovino, shod pa se je začel s koncertom domoljubnih pesmi.

V koalicijskih vrstah shodu niso posvetili velike pozornosti. Opozorili so, da je naloga političnih organizacij, da izzive rešujejo v državnem zboru in ne na ulici. Posebej kritični pa so bili do shoda v Levici, saj so njegove pobudnike označili za “propadle politike slovenske desnice”.

Št. komentarjev: 18
 1. Maja pravi

  Bila včeraj na Prešercu 🙂 tako velika naboja Slovenstva pa že dolgo nisem videla, polno slovenskih zastav, slovenske pesmi in odlični govori!

 2. Bogo pravi

  Cenim trud g. Janše, a levičarska karavana bo šla dalje. Imajo preveč kapitala in preveč svojih na ključnih državnih funkcijah.

  1. Re gornjemu pravi

   Ki merila prilagaja svojim potrebam, je trud , ki človeka , kot je Janša, drži pokonci!

 3. haapy yack pravi

  hoj
  Tako teater državn zbor, teater parlament bo spet zamenjal teater Paradižnik.
  boditevcvetju

 4. dejstvo pravi

  Naslednje volitve bodo komaj 2022 – redne 🙂

 5. Štajerc pravi

  Drugo leto na pomlad pa Maribor, še posebej Štajerci imamo pol kufer nesposobnega Šarca!

 6. Janez Kepic-Kern pravi

  SHOD
  včeraj na Prešernovem trgu – je bil prijeten in VELIK USPEH – CIVILNIH SKUPIN, SLS in SDS.

  “DOM” – da ni “zafunkcioniral – nič ne de.

  DA NSI-ja ni bilo zraven — hvalabogu.
  Bog oz. volilci – jih bodo “dvoličneže” – štrafali” – za njih – nesodelovanje
  v tako pozitivnih prizadevanjih – nas Slovencev.

  IZHODA IZ POKOMUNIZMA SE NE DA
  “SFORSIRATI”
  – dokler je še toliko živečh “TITOISTOV”. A jjh Matilda – pobira.
  In bo sčasoma nastala
  normalna politična situacija. Upajmo. L.R. JANEZ KEPIC-KERN

 7. haapy yack pravi

  hoj
  Matilda jih pobira. Izšolal so dosti svojih naslednikov…

 8. haapy yack pravi

  hoj
  Rešitev samo, če pade komet…

 9. haapy yack pravi

  hoj
  Nasa prav, da bo komet…
  Rešitev je na obzorju.
  boditevcvetju

 10. Janez Kepic-Kern pravi

  Torej,
  tudi – “DOM” – JE – ZAFUNKCIONIRAL, V Kranju.
  “VRISK – VESELJA SE BO DVIGNIL – DO NEBA,
  DO NEBES, KO SE BO SESUL
  – TIRANSKI – RIM”.
  To so znamenite besede tgovca BEN HURJA iz slavnega istoimenskega filma
  – “BEN-HUR”.
  Konec – nečesa – res SLABEGA,
  je RAZLOG ZA VESELJE.
  Ko je končno umrl
  VKP-B zločinec J.V. STALIN leta 1953
  – je zaslovel – rek:
  “PODVOJITE STRAŽO”
  – na grobu J.V. STALINA – seveda, da zlobni komunistični zločinec J.V. STALIN
  OZ. NJEGOV — “DUH”
  – ne bi ušel iz – GROBA.

  Začetek konca protislovenskkega po-komunizma
  v naši R. SLOVENIJI
  – JE BIL NAJAVLJEN MINULI ČETRTEK,
  10. 10. 20199 – na shodu
  “REŠIMO SLOVENIJO”
  – civilnih skupin ter strank SLS in SDS
  pri
  PREŠERNOVEM SPOMENIKU V LJUBLJANI.

  “DOST VAS IMAMO” – je pokomunistom klicalo
  – nas preko 5000 navzočih
  in tisoči mojih sorojakov SLOVENCEV – po celi Sloveniji
  – na njih domovih.
  Torej: “REŠIMO SLOVENIJO”. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA,
  “SLOVENIANA” NA: sloveniana.si.

 11. haapy yack pravi

  hoj
  Res me zanima kako mislite rešiti Slovenijo pred globalisti.
  Monetarno politiko je Sloveija z vstopom v lager EU predala v roke globale in s tem izgubila svojo samostojnost.
  Torej… kako boste rešili?
  boditevcvetju

 12. raft pravi

  Haapy Yack pravi Pred 14 ur
  hoj
  Res me zanima kako mislite rešiti Slovenijo pred globalisti.
  Monetarno politiko je Sloveija z vstopom v lager EU predala v roke globale in s tem izgubila svojo samostojnost.
  Torej… kako boste rešili?
  boditevcvetju
  ——————————
  Kje si bil, ko smo bili Slovenci obdarjeni z dinarji? Bodi tudi ti v cvetju.

 13. haapy yack pravi

  Raft napisal Kje si bil, ko smo bili Slovenci obdarjeni z dinarji? Bodi tudi ti v cvetju.
  ———————————————————————————————————————————–
  hoj
  Napište rešitev Slovewnije.
  Kje sam bil? V fevdalizmu, ki ga je z kao “osamosvojitvijo” zemenjal nek drug fevdalizem.
  Fevdalizem v katerem so vse naše vlade in podjetja in tudi mi sami sužnji dolga.
  Čakam vaše rešitve.

 14. raft pravi

  Jaka, katera država na temu svetu pa nima dolga? Vse vlade držav na temu svetu (močno verjamem), delajo maximalno v dobro svojih držav, seveda razen tistih, ki delajo na zalogo foruma 21 in njihovih pomagačev.
  Odstranimo jih.

 15. haapy yack pravi

  hoj
  Odstranimo forum 21. Dobr. Kaj sledi. Sistem reguliran od strani centralnih bank za medsebojno poravnavo s ciljem kraje bogastva sveta v roke plenilske “elite”. Cilj teh je moderna suženjska družba in uničenje človeka.
  Iz enga sranja v drug sranje. Rešitev….
  boditevcvetju

 16. Janez Kepic-Kern pravi

  TITA IN KARDELJA – NI BILO NA NJEM,
  ker sta hvalabogu že 40 let mrtva.
  Tudi nikogar od tako glasnih – POKOMUNISTOV SD, LEVICA, DESUS, SMC, SAB, LMŠ – ni bilo.
  Tudi od NSI – nikogar, česar smo vajina: klapica par “možakarčkov” okrog “čudne” 60 letne LJ. NOVAK.
  Oazili
  pa smo FIRBCE – iz vrst – zgoraj navedenih.
  Tole – je zaskrbljujoče !
  In to
  po našem, smo mislili, da – PRELOMNEM SHODU – 10.10.2019
  pri PREŠERNOVEM SPOMENIKU v LJUBLJANI.

  In – kaj je bilo -tako “PRELOMNEGA”?

  1. Lepa udeležba ljudi, NAS zavednih SLOVENCEV – IZ PRAV VSEH KONCEV NAŠE R. SLOVENIJE.

  2. Shod je bil tudi organizacijsko – dobro zasnovan: formalni organizatotor sta bila gospod Franc KANGLER in zunaj-parlamentarna stranka SLS – SLOVENSKA LJUDSKA STRANKA..

  Vendar realni potek TEGA PMEMBNEGA-PRELOMNEGA SHOD – ni bil ozko strankarski.

  3. SOORGANIZATORJI IN SODELUJOČI – NA TEM RES LEPEM, TUDI DRUŽABNO PRIJETNEM SHODU – so namreč bile številne

  CIVILNO-DRUŽBENE ORGANIZACIJE – od raznih lokalnih, invalidskih, problemsko formiranih skupin in civilnih organizacij – od

  Bele Krajine in njenih problemov s sedanjimi ilegalnimi migranti – do liste ali neparlamentarne stranke “ZA OTROKE GRE” enkratnega gospoda Aleša PRIMCA, ki je z NAGOVOROM – nastopill – kot zadnji.

  A zelo pomemben govornik.

  4. SHOD JE BIL – PRELOMEN ZLASTI ZARADITEGA,

  KER JE BILA NA NJEM IZREČENA TRDNA, ODLOČNA VOLJA NAS ZAVEDNIH SLOVENCEV,

  DA SE V NAŠI DRŽAVI R. SLOVENIJI – RESNO –

  MORA USTAVITI ŠTEVILNA NEGATIVNA DOGAJANJA V NAŠI SLOVENIJI V ZADNJIH LETIH: korupcija, nefunkcionalen odnos do “islam” migraij, nekorektno odvajanje in brezkoristnotrošenje javnega, državnega, davkplačevalskega-našega – denarja – v neracionalne investicije in – nekorektno – v “privatne žepe”.
  Te NAŠE SKUPNE JAVNE ZAHTEVE – do trenutne LMŠ pokomunistične koalicije je najbolj zgoščeno in jasno
  podal cenjeni vodja naše slovenske najmočnejše nekomunistične , t.i.pomladne stranke SDS,
  gospod Janez JANŠA: njegov nagovor je bil kratek in jasen: NAŠTEV JE VSE BISTVENE JAVNE ZAHTEVE ZA UREDITEV NEREŠENIH POMEMBNIH JAVNIH ZADEV – ta čas v naši Sloveniji. Govor gospoda J. JANŠE jr bil kratek in odloče, njegov nastop ni “prevladal” nad nastopi ostalih govornikov
  Nastopilo je tudi nekaj uveljavljenih pevcev, skupin in posamezniikov: OTO PESTNER, PEPEL IN KRI, SAMO GLAVAN=DUŠAN URŠIČ in še nekateri.
  Veliko je bilo naših – slovenskih zastav ter – kar ostrih zahtev nas poštenega prebivalstva Slovenije

  D TRENUTNE – OBLASTI.

  Shod je minil mirno, resno, dostojanstveno – brez večjih izgredov.

  Vsi

  udeleženci smo bili zadovoljni: tudi pelo in plesalo se je, veliko je bilo prijetnih srečanj s starimi znanci iz vse Slovenije.

  OPAZEN JE BIL TUDI VELIK VPLIV

  TEGA SHODA — NA MEDIJE IN NA POLITIČNO SRENJO V NAŠI R. SLOVENIJI.

  Po

  tem shodu res – “NIČ VEČ NE BO TAKO

  KOT JE BILO — V TEJ NAŠI, LJUB, ZELO LJUBI NAM – NAŠI R. SLOVENIJI.! l.r. Janez Kepic-Kern Komenda

 17. haapy yack pravi

  hoj
  Slovenci imajo radi pravljice.
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen