Zaradi gradnje terminala na brniškem letališču zapirajo zunanje parkirišče P2

0

V sklopu priprav na gradnjo novega potniškega terminala bodo na brniškem letališču v četrtek zaprli zunanje parkirišče P2, ki je tik ob letališki stavbi. Omenjeno parkirišče bo zaprto do odprtja novega terminala, v Fraport Slovenija pa obiskovalcem letališča priporočajo uporabo parkirišča P1, kjer je na voljo več kot 900 parkirnih mest.

Kot so zapisali v podjetju Fraport Slovenija, ki upravlja z letališčem, v zvezi z gradnjo novega potniškega terminala že tečejo aktivnosti. Ena od njih je sprememba parkirne ureditve oziroma uporabe parkirišč na področju letališča.

Parkirišče P2 bodo v četrtek zaprli, tako da vozila ne bodo mogla več vstopati na parkirišče. Do izpraznitve bodo možni samo izhodi že parkiranih vozil, so zapisali.

Potniki in obiskovalci, ki želijo uporabiti zunanje parkirišče, bodo lahko parkirali na zunanjem parkirišču P1, kjer je na voljo več kot 900 parkirnih mest, so zapisali v Fraportu. Plačilo parkirnine bo možno na parkirnem avtomatu na parkirišču P1, ali pa na parkirni blagajni v parkirni hiši.

Signalizacija in znaki, ki vodijo do parkirišča P2, bodo do četrtka odstranjeni ali spremenjena, parkiranje pa bo preusmerjeno na parkirišče P1 oziroma v parkirno hišo.

Družba Fraport Slovenija s podjetjem GIC gradnje iz Rogaške Slatine kot vodilnim partnerjem in ljubljanskim Elcomom 17,273 milijona evrov vredno pogodbo za gradnjo terminala podpisala prejšnji teden. V Fraportu želijo dela zaključiti pred predsedovanjem Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen