Španski sklad toži nemški bordel z imenom Dali

0

Španski sklad, ki skupaj z državo upravlja z zapuščino slavnega španskega umetnika Salvadorja Dalija, toži t. i. savna klub v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, ker ta nosi ime Dali. V klubu, pri katerem gre dejansko za bordel, poudarjajo, da to ime nosijo že 24 let.

Primer se je znašel pred deželnim sodiščem v mestu Arnsberg. Kot izhaja iz civilne tožbe, klub s poimenovanjem po Daliju krši “posmrtne osebnostne pravice” nadrealističnega umetnika, ki je umrl leta 1989, so za nemško tiskovno agencijo dpa povedali na sodišču.

Odgovora kluba na tožbo še niso prejeli. Po poročanju tabloida Bild je sicer šef bordela povedal, da se bodo sklicevali na običajno pravo. Poudaril je, da njihov bordel ime Dali nosi že 24 let.

Kot so medtem še povedali na sodišču v Arnsbergu, so jim pri španskem skladu povedali, da skrbijo za dediščino Dalija in da so tudi lastniki več znamk, ki nosijo ime po svetovno znanem umetniku, ki je živel med letoma 1904 in 1989. Sklad želi doseči, da bi toženi bordel prenehal uporabljati ime Dali, in to v vseh primerih, terja pa tudi plačilo odškodnine. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen