Šarčeva vlada ni sposobna zaščititi naše južne meje, zato nas bodo sosednje države še bolj izrivale iz schengenskega območja, Salvini pa bo postavil fizične ovire

12

Ker imamo razvojno in varnostno impotentno vlado, ki ni sposobna zaščititi južne meje, pomeni, da se bodo dvigovale ograje in krepil nadzor na naših severnih mejah, to pa je za Slovenijo razvojna tragedija.

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je nedavno dejal, da bo Italija na meji s Slovenijo, če mešane patrulje, ki bodo začele delovati z današnjim dnem, ne bodo preprečile nezakonitih prehodov meje, postavila fizične ovire.

Zakaj italijanske oblasti napovedujejo dodaten nadzor, ni težko ugotoviti celo iz uradnih številk, ki ne vključujejo vseh migrantov, ki preko Sloveniji potujejo v Italijo. Del se jih izmuzne naši policiji in statistikam. Med tistimi, ki jih policija opazi, je lani 4.265 migrantov napovedalo, da bodo prosili za azil, a dejansko je zanj prosilo le 2.875 migrantov, 1.390 jih je izginilo že prej. Letos je že do konca maja “zapustilo” našo državo 1.264  prosilcev za azil. Azil je v tem času dobilo le 38 prosilcev. Številke kažejo, da sistem skoraj v celoti služi le tihotapljenju migrantov na zahod. Nerodno pa je, da Šarčeve vladne ekipe to ne skrbi. Pa bi jih moralo. Luknjo v sistemu policija opisuje tako: “Sedanji sistem ‘primi in spusti’, ko nezakoniti migranti vedo, da se bodo lahko prosto gibali, če bodo zaprosili za mednarodno zaščito, pomeni izključno dejavnik potega, zaradi česar zmanjšanja števila nezakonitih migrantov kratkoročno ni pričakovati.”

Poslanec SDS mag. Branko Grims je delovanje skupne patrulje na slovensko- italijanski meji, ki naj bi z delom začela danes, v izjavi za medije komentiral z besedami, da to dokazuje, da »Šarčeva vlada ni sposobna opraviti ničesar.« »Šarčeva vlada ni sposobna zaščititi naše južne meje in zato nas bodo sosednje države še bolj izrivale iz schengenskega območja, kot do sedaj,« ocenjuje mag. Grims, ki dodaja, da je takšna situacija slaba tako za slovenske davkoplačevalce, ki bodo zato plačevali še višje davke, kot tudi za slovensko gospodarstvo, ki bo trpelo. »V očeh potencialnih investitorjev bomo postali nezanimivi, trenutno pa ta vlada dela neizmerno gospodarsko in razvojno škoda za Slovenijo in seveda ogroža slovensko varnost.«

Na novinarsko vprašanje o tem, ali razume Italijane, ki govorijo tudi o postavitvi ograje na slovensko-italijanski meji, je mag. Grims odvrnil, da Italijani delajo, kar je potrebno, da se zaščitijo. »Salvini je doslej že zaščitil Italijane pred migranti, kar meji že na čudež, saj je zaustavil dotok migrantov prek Mediterana, kljub velikemu besu levičarjev,« je dejal mag. Grims in nadaljeval: »Žal pa uspehi Salvinija zvišujejo pritisk na Slovenijo, ker se potem krepi pritisk po balkanski poti. Ker pa imamo razvojno in varnostno impotentno vlado, ki ni sposobna zaščititi južne meje, pomeni, da se bodo dvigovale ograje in krepil nadzor na naših severnih mejah, to pa je za Slovenijo razvojna tragedija.« 

Ob tem je poslanec spomnil, da je zadnja štiri leta svaril, da bo Slovenija pod levimi  vladami postala migrantski žep in da nas bodo izločili iz schengna. »Poslušal sem žaljivke, kako strašim brez potrebe in da širim nestrpnost, sedaj pa se je tudi SD zbudila, a prepozno. Ograja bo seveda v jeseni postala resnična na vseh 234 kilometrih meje in žal bo to Slovenijo zelo drago stalo,« je poudaril poslanec in ob tem opozoril na izjave italijanskih politikov, da je za postavitev ograje v jeseni praktično že vse pripravljeno.

Na vprašanje novinarja, da sta se glede napovedi o ograji na meji odzvala Matjaž Nemec in Milan Brglez (oba SD), pa je poslanec odvrnil, da se v SD strahovito sprenevedajo in izkazujejo nesposobnost. »Skrajni čas je, da se zaščiti slovenska južna meja, da se jo zapre za ilegalne migracije, kajti le tako se s temi problemi o ograjah na mejah z drugimi sosedi sploh ne bi ukvarjali. Za vse te ukrepe, ki jih predlagajo v SD, pa je veliko prepozno,« je komentiral poslanec mag. Branko Grims.
»Prepričan sem, da sta slovenska vojska in slovenska policija sposobni zapreti in obraniti slovensko mejo pred ilegalnimi migracijami, če bi le imeli vlado, ki bi jima z vsemi sredstvi to tudi omogočila. Žal take vlade nimamo in takšna, kot jo imamo, je katastrofa in je za Slovenijo razvojno usodno škodljiva,« je še povedal poslanec SDS.

Št. komentarjev: 12
 1. Re gornjemu pravi

  Po Grimsu, bi lahko samo Janseva vlada ” zascitila” juzno mejo.Oh kako lepo je biti opozicija in metati polena pod noge. Mnogo bolje, kot biti pozicija in jih mecejo tebi, ti pa lahko bla, bla…..,

 2. raft pravi

  Repetaš, daj spomni svoje rdeče bandite, ki so na oblasti, da ustavijo srbskega tajkuna, ki krade naš slovenski denar in ga s svetlobno hitrostjo prestavlja v Srbijo.

 3. haapy yack pravi

  hoj
  Ja banda je prodala vse banke tujcem. Kaj še ima Slovenistan vrednga?

 4. haapy yack pravi

  Nekaj podjetij, ki pa jih bodo tujc kmalu dobil v svoje kremplje za džabe.

 5. haapy yack pravi

  Tore slovenistanci ali je še lahko kaj bolj ponižujočega kot hlapci tujemu gospodarju.

 6. linke pravi

  serpentinškova bebasta vlada popolna polomija . kaj pa je bilo drugega za pričakovat od klovna. zato si slovenski narod ne zasluži kot narod dočakat konec stoletja, ker nosi sokrivdo za izvolitev takih debilov.

  1. Re gornjemu pravi

   Ti bi slovenski narod kar napodil ali pobil, ce si ne zasluzi docakati konca stoletja. Pravo teslo !

 7. linke pravi

  sem ti že rekel gornji da ne onesnažuj spletni portal z svojimi svinsko rdečimi komentarji . posveti se raje ženi ,če jo imaš . lahko pa , da si bolj na toplo stran vezan.

 8. raft pravi

  Ko je razpadla Avstro-Ogrska je bil prvi rop Slovencev, ko so morali zamenjati krone v njihove dinarje. Kot drugo veliko in zahrbtno dejanje je bilo opremljanje slovenskih priimkov z IČ. Projugo- slovenisti so takoj po volji ali in zahtevi srbov predlagali ljubim Slovencem, da svojim priimkom dodajo pomanjševalnice. Tako je Žnidar postal Žnidaršič, Kmet Kmetič, Šuštar Šuštaršič……….i.t.d.
  SLOVENCI, OČISTITE SVOJE PRIIMKE TEH PONIŽUJOČIH IČEV !!

 9. Re gornjemu pravi

  To vam predlaga Raftic

 10. raft pravi

  Re Gornjemu pravi Pred 2 dneva
  To vam predlaga Raftic
  ——————–
  Ne se-rji šumadinac.

 11. linke pravi

  L M Š lista mutavega šiptarja . ima ministra za notranje zadeve ki ga še pri “pleh muski” niso marali za predsednika.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen